Összetartó közösség

2 órája

Sportnap: összecsaptak a diákok a tanárokkal a Jerneyben - galériával

Ismét megrendezték szombaton a családi és sportnapot a szegedi Jerney János Általános Iskolában. Volt tanár-diák focimeccs is, és a tanulók igencsak megszorongatták a pedagógusokat. A sportnapon a szülők főztek, sütöttek, és minden osztály kapott egy tortát is.

Suki Zoltán

Fantasztikus közösséget hoztak össze a a Szegedi Jerney János Általános Iskola tanárai és az oda járó szülők gyerekei, ami akkor látszik egyértelműen, ha az ember ellátogat az oktatási intézmény hagyományos családi és sportnapjára, amit minden évben megrendeznek. Ez most szombaton volt. 

sportnap, tanár, diák, Szeged
A tanár–diák meccsek voltak a legnépszerűbbek. Fotó: Karnok Csaba 

– Tizenhárom osztállyal játszunk, ez pontosan ugyanennyi mérkőzést jelent. Igyekszem példát mutatni, idáig két gólt lőttem, és két gólpasszt adtam a tanárok csapatában, de azért a diákok időnként megszorongatnak bennünket – mondta az iskola igazgatója.

Lázár Zoltán hozzátette, hogy az iskolának ez már a huszadik Családi Sport- és Közösségi Napja. Háromszáz gyerek egy tizenöt pályás akadálypályán ment végig, azután pedig jöttek a tanár–diák meccsek, közben pedig a szülők sütöttek és főztek. Volt hotdog, hamburger, pizza, de készült gulyásleves is, úgyhogy bőven lehetett pótolni a sportolás közben elvesztett energiát. 

– Nagyon örülök annak, hogy a Jerney János Általános Iskolában megőrizték azt a hagyományt, ami már évtizedes múltra tekint vissza és mindig remekül sikerül. Rengetegen sportolnak, sokan főznek. Az az igazság, hogy engem is megkért az igazgató úr arra, hogy álljak be focizni a tanárok oldalán, de én azt mondtam neki, hogy nem szeretném gyengíteni a tanárok teljesítményét – mondta Ruzsa Roland, aki szintén részt vett a rendezvényen. 

Az önkormányzati képviselő szerint Kiskundorozsma ezzel a rendezvénnyel is bizonyítja, hogy milyen erős közösség él a településrészen.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában