Hatvanhatodik alkalommal rendeztek diplomaosztó ünnepséget a vásárhelyi agrárkaron

2024.06.28. 15:30

Huszonegyen kiváló minősítéssel zárták tanulmányaikat

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán 51 végzett hallgató kapta kézhez a diplomáját pénteken, közülük négyen külföldiek. A kar életében ez volt a 66. diplomaátadó.

Kovács Erika

– Az agrárképzési terület összefonódik a mindennapi életünkkel. Az agrárium az alapvető emberi szükségletet elégíti ki, a táplálkozáshoz jó minőségű élelmiszer-alapanyagot állítunk elő. Ezért is fontos az Önök munkája és ezzel együtt a mi munkánk is. Bízom benne, hogy az egyetemi évek alatt nagy tudást és sok tapasztalatot gyűjtöttek, a szakmai tananyag mellett megtanulhatták a problémamegoldás képességét is – mondta a diplomaátadó ünnepségen Mikó Edit, a kar dékánja. Bízik benne, hogy a most végzett hallgatók visszatérnek még a karra tanulni, tanítani, vagy csak tanácsot kérni, tanácsot adni.

A hallgatók a tanulmányaikat befejezték, kézhez kapták a diplomájukat. Fotó: Kovács Erika
A hallgatók a tanulmányaikat befejezték, kézhez kapták a diplomájukat. Fotó: Kovács Erika

Mikó Edit dékán lapunk kérdésére úgy fogalmazott, a hallgatók az egyetemi évek alatt megerősödtek, mint a szárba szökkent növény. Úgy véli, az ágazatban minden szereplőnek képeznie kell magát, mert a mezőgazdaság változásait folyamatosan követni kell és azonnal le kell reagálni.

A friss diplomások közül 21-en kiváló minősítéssel zárták a tanulmányaikat. A legidősebb friss diplomásuk 62 éves. A végzett hallgatók közül 4-en külföldiek, ők Kínába és Ghánába viszik haza a Vásárhelyen megszerzett szaktudást. Az ünnepségen a gyógy- és fűszernövények felsőoktatási szakképzési szakon, a ménesgazda felsőoktatási szakképzési szakon, a mezőgazdasági felsőoktatási szakképzési szakon, a mezőgazdasági mérnöki alapképzési szakon (magyar és angol nyelven), a vadgazda mérnöki alapképzési szakon, a gyógy- és fűszernövény-termesztő és -feldolgozó szakirányú továbbképzési szakon, a precíziós agrárgazdálkodási szakirányú továbbképzési szakon, a mezőgazdasági értékbecslő szakirányú továbbképzési szakon, a vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzési szakon, továbbá a növényvédelmi szakmérnök szakirányú továbbképzési szakon végzett hallgatók vehették át a diplomájukat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában