A megbízólevelek átadásakor derült ki, ki az, aki máris lemondott a posztjáról

2024.06.19. 17:00

Átvették a mandátumukat Vásárhely új képviselői

Kovács Erika

Hódmezővásárhelyen a polgármester és a 10 képviselő is az MMM színeiben kapott bizalmat a választóktól. Fotó: Kovács Erika

Szerdán átvette a mandátumát Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely újraválasztott polgármestere, valamint a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) kilenc képviselője, Kecskés Fanni, Detki Dávid, Gyöngyösi Ferenc, Jovány Gyula, Szabó Ferenc, Berényi Károly, Turi Csaba, Fodor Györgyi és Horgos Nóra. Arany-Tóth Katalin betegsége miatt később kapja meg a megbízólevelét. Egyéb elfoglaltságaik miatt nem vettek részt az ünnepélyes mandátumátadón a Fidesz-KDNP listán bejutott képviselői, Nagy Enikő Diána, Botkáné Kovács Henriett, Szél István és Szeibel Máté. 

Fotó: Kovács Erika 

A rendezvényen vehették át a megbízólevelüket a nemzetiségi képviselők is. A cigány nemzetiségi önkormányzat tagjai Ferkovics Menyhért, Békésiné Kovács Nikolett, Gavodi István, Oláh Mihály (Phralipe), valamint Mezei Vidor (CIKÖSZ), aki nem tudott részt venni a ceremónián. 

Fotó: Kovács Erika

A német nemzetiségi önkormányzat tagjai Alácsi Aurél, Técsi László Márk és Técsi László Sándor és a román nemzetiségi önkormányzat tagjai, Táth János és Mihály Attiláné is megkapták mandátumukat. A sorsolással kiválasztott Bordás György Attila pedig még az átvétel előtt lemondott a képviselőségről.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában