A Fidesz vásárhelyi elnöke szerint ez a legsúlyosabb jogsértés, amit egy polgármester elkövethet

2024.05.29. 11:08

Szél István: Márki-Zay Péter közpénzből kampányol és folyamatosan törvényt sért

Szél István szerint Márki-Zay Péter tudatosan szegi meg a választási eljárásról szóló törvényt, fittyet hány a szabályokra, miközben „nagy arccal viseli a kék szalagját és hirdeti a tisztesség útját.”

Kovács Erika

Szél István szerint Márki-Zay Péter nemcsak a hatalommal, hanem a közpénzzel is visszaél. Fotó: Kállai Márton / MW

– Márki-Zay Péter közpénzből kampányol és folyamatosan törvényt sért. Az Önéből, a feleségééből, a férjééből és mindenkiéből, aki Hódmezővásárhelyen ma adót fizet, és ezzel finanszírozza az évente 100 millió forintba kerülő önkormányzati médiumokat, közöttük a Vásárhelyi Valóság című újságot is. Ez május 27-én ismét be volt dobva minden postaládába, a 3. oldalon a szokásos polgármesteri hírlevéllel, amely tele van Márki-Zay Péter kampányüzeneteivel. Tették ezt annak ellenére, hogy a Csongrád-Csanád Vármegyei Területi Választási Bizottság május 24-én pontosan emiatt Márki-Zay Pétert és a Médiacentrumot már egyszer elmarasztalta – fogalmazott Szél István, a Fidesz Hódmezővásárhelyi Szervezetének elnöke, képviselőjelölt.

Szél István szerint ez azt jelenti, hogy Márki-Zay Péter, sokadjára, tudatosan szegi meg a választási eljárásról szóló törvényt és fittyet hány minden szabályra, miközben nagy arccal viseli a kék szalagját és hirdeti a tisztesség útját.

– Márki-Zay Péter az egész kampányban a tisztességtelenség útján jár, amit most elkövetett, az a legsúlyosabb jogsértés, amit egy polgármester megvalósíthat, hiszen közpénzt felhasználva buzdít a jelöltjei támogatására. Visszaél, nem csupán a hatalommal, hanem a rábízott közpénzzel is. Nem érdekli más, csak maga, nem érdekli semmilyen következmény, nem tiszteli sem a törvényt, sem azt, hogy nem a saját, hanem a vásárhelyi polgárok pénzét költi önmaga sztárolására – hangsúlyozta Szél István. Leszögezte, a Vásárhelyi Valóság kiadását a hódmezővásárhelyi adófizetők pénzéből írják, nyomtatják és terjesztik, legalábbis papíron. A vásárhelyi Fidesz elnöke szerint a Vásárhelyi Valóság nem más, mint Márki-Zay Péter saját kampányújsága. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában