Helyi közélet

2023.12.19. 14:35

245 millióból fejlesztett a szentesi kórház

Csaknem 245 millió forintos fejlesztés valósult meg az SZTE SZAKK Dr. Bugyi István Szentesi Multidiszciplináris Centrumban. A járóbeteg ellátásban használatos eszközparkot is fejlesztették, valamint rendelőket korszerűsítettek.

Darók József

A Széchenyi 2020 programban, 244,73 millió forintos európai uniós vissza nem térítendő támogatás eredményeként a járóbeteg ellátáshoz kapcsolódó szakrendeléseket érintő műszer- és eszközparkot fejlesztették, korszerűsítették. A projekt keretében csaknem 170,3 millió forint értékben szereztek be eszközöket, többek között gasztroenterológiai vizsgálótornyokat, kardiológiai és nőgyógyászati ultrahangokat, ABPM-t, EKG holter rendszert, tympanométert, illetve vizsgálólámpákat és orvosi rendelői bútorokat.

A támogatásból olyan kiemelt fontosságú eszközöket is sikerült beüzemelni az intézményben, mint korszerű panorámaröntgent, fogászati kezelőszéket, továbbá elektroterápiás masszázskádat, illetve mágnes- és ultrahang terápiás készülékeket. 

 

A projekt során az épületet érintő infrastruktúrafejlesztés is zajlott a szentesi kórházban, ennek keretében járóbeteg szakellátást szolgáló orvosi rendelők és szakrendelők újultak meg 63,49 millió forint értékben. A szájsebészeti szakrendelőt a mai kor igényeinek megfelelően korszerűsítették, továbbá kifestették a kardiológia szakrendelőt, a nőgyógyászati szakrendelőt, illetve a gasztroenterológiai szakrendelés helyiségeit.

A szakrendelések betegforgalmi adatait figyelembe véve, a fejlesztések a lakosság szükségleteihez alkalmazkodnak, modern eszközök álltak a járóbeteg ellátás szolgálatába, ami tervezhetőbbé teszi és magasabb színvonalúra emeli a szakellátást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában