Célbadobás, íjászkodás és csapatépítés az erdőben

2023.10.31. 14:40

Gyalogló naphoz csatlakoztak a Bedő diákjai

Arany T. János

Jó hangulatban telt a hét kilométeres túra a Bedő Albert erdészeti iskola tanulmányi erdejében. Fotó: Bánhidy Zoltán

Idén is csatlakozott az ásotthalmi erdészeti iskola a Világ Gyalogló Naphoz. Negyvenegy kilencedikes négy kísérőtanárral hét kilométert gyalogolt az Alföldi Agrárszakképzési Centrum Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulmányi erdejében. A hagyományokhoz híven Bánhidy Zoltán szakkörvezető, kollégiumi nevelőtanár szervezésében a kilencedikesek tíz csapatban csapatépítő, játékos feladatokat oldottak meg a túrán. A Bedőben ez csapatépítés is egyben, jó alkalom arra, hogy a kilencedikesek megismerkedjenek egymással és a tanulmányi erdővel. Idén is volt fekete dió célbadobás, aminek különlegessége, hogy egy cintányért kellett a terméssel eltalálni, a diákok legnagyobb örömére. A további állomásokon újabb kihívások következtek. A Négyökrű réten zászlókeresés következett és volt még állathang-felismerő verseny és úgynevezett Kim játék is, aminek lényege, hogy bizonyos tárgyakat kell memorizálni, vagy meg kell jegyezni a látottakat. A séta közben a szokásos szemétszedés sem maradt el, az erdőn áthaladó, az ott megpihenő migránsok mindig bőven adnak munkát a bedősöknek.

A Világ Gyalogló Nap a TAFISA (Association For International Sport for All) nemzetközi versenykiírása alapján a Magyar Szabadidősport Szövetség koordinálásával gyaloglást népszerűsítő programsorozat. Az országos programsorozaton a gyaloglás eszközével a résztvevők megismerhetik a helyi nevezetességeket, látványosságokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában