Nyár

2023.06.12. 14:44

Készül a nyárra a makói Erzsébet ház

Szabó Imre

A beharangozó sajtótájékoztatón a táborok leendő vezetői is ott voltak. Fotó: Szabó Imre

Amint az már néhány éve megszokott, a nyári szünidő idejére ismét élettel telik meg az Erzsébet ház Makón: tematikus ifjúsági táboroknak, illetve művésztelepeknek ad otthont – mondta el hétfői sajtótájékoztatóján Varga Márta, az Angyalsóhaj Alapítvány kommunikációért felelős kuratóriumi tagja. Szervezésében június 19-e és augusztus 25-e között összesen 7 tematikus tábort, illetve 2 művésztelepet rendeznek itt.

Fotó: Szabó Imre

A táborok idén is ingyenesek. Ezek a legkisebbektől a felnőttekig, különböző korú és érdeklődésű vendégek számára kínálnak hasznos programokat. A táborok döntő többsége reggel 8 és 12 közötti, délelőtti elfoglaltságot ígér. Köztük idén is lesz olyan, ami kifejezetten a halmozottan sérült fiatalok éppúgy találnak számukra megfelelő, élményt nyújtó foglalkozásokat, mint az alsó vagy felső tagozatos diákok. Kísérő programként ezúttal is bemutatót tart a tűzoltóság, a rendőrség és az Aktív Mancsok segítőkutyás egyesület önkéntesei.

Ami pedig a művésztelepeket illeti, július 3-tól 7-ig itt rendezik meg a 23. Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelepet, ahová a legtehetségesebb fiatal alkotókat delegálták az iskolák, augusztus elsejétől pedig a 16. Natura Marosmenti Művésztelep alkotóit fogadja egy héten át az Erzsébet ház. Ez utóbbin hazai és határon túli magyar képzőművészek vesznek részt, akiknek az Alföld témája ad majd ihletet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában