Siposné Rózsa Anita vezeti az intézményt

2021.10.05. 15:27

Új vezető a ruzsai óvoda élén

Augusztus óta új vezetője van a Ruzsai Hétszínvirág Óvoda és Bölcsődének.

Ruzsa 2021.10.04. óvoda új vezetője Siposné Rózsa Anita Képen: Fotó: Török János TJ DM délmagyar Képen: Fotó: Török János délmagyar TJ DM

Fotó: Török János

Siposné Rózsa Anita azt mondta, hatéves fia, Bence gyorsabban beszokott az óvodába, mint ő. Mint korábban megírtuk, negyvenöt év óvodapedagógusi munka után vonult nyugdíjba a korábbi intézményvezető, Sádtné Papp Ibolya.

– 2012-ben végeztem, Bordányban kezdtem óvodapedagógusi pályafutásomat. Amikor többen elmentek nyugdíjba 2019-ben, akkor kerültem haza Ruzsára, mert szerettem volna itt helyben elhelyezkedni – mesélt pályafutása kezdetéről a tősgyökeres ruzsai óvodavezető. A közoktatásivezető-képzést 2020-ban végezte el, de akkor már többen megkeresték a közösségből, hogy pályázza meg a vezetői pozíciót.

Augusztus óta vezeti a ruzsai óvodát Siposné Rózsa Anita, akit gyorsan megkedveltek a gyerekek.
Fotó: Török János

– Sokan biztattak, nemcsak Ibolya néni, hanem Sánta Gizella polgármester és mások is. Szerencsére sok támogató állt mögöttem. A feladat nem kicsi. Bevallom, az elején döcögősen indult a dolog, de mindenkitől sok támogatást kaptam. Próbálok elődöm, Sádtné Papp Ibolya nyomdokaiban lépdelni. Rengeteg segítséget jelent, hogy bármikor fel tudom hívni – magyarázta Anita, aki a jövőben igyekszik az elődje által megteremtett értékeket megőrizni.

Az öt évre szóló intézményvezetői programjában szerepel a hagyományápolás, ennek jegyében például jövő héten népi játékokkal egybekötött családi délutánt rendeznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában