Kövesd a csodaszarvast

2 órája

Piac lett a parkból – videóval

Az egész napos forgatag során bemutatták a térség értékeit is.

Delmagyar.hu

Az első Hazai Vásárt rendezték meg Csongrádon, a Szentháromság téri parkba több mint száz árus települt ki. A rendezvény célja a fogyasztók közvetlen összekötése a termelőkkel és a kézművesekkel, valamint a közösségépítés és a régi vásárokat felidéző hangulat megteremtése volt.

piac, park, csongrád, vásár
Több mint száz árus települt ki a Szentháromság téri parkba. Fotó: DM

A piacon teret adtak az egészséges, helyi, magyar élelmiszernek a globális cégek tömegtermékei helyett, a családok pedig elérhető áron szerezhették be a finomságokat a helyi termelőktől.

Az egész napos forgatag során bemutatták a térség értékeihez, a tájhoz és a helyi hagyományokhoz illeszkedő életmód és a magyar kultúra hatását és közösségépítő erejét is. Fellépett az Alföld Néptáncegyüttes, Hódi Zsuzsanna mesemondó és a László Imre baráti kör. Emellett pódiumbeszélgetéseket is hallgathatott a közönség az önellátás, a tudatos táplálkozás és a környezetvédelem témakörében. A rendezvény fővédnöke az MDF piacok megálmodója, Zacsek Gyula volt.

A látogatókat helyi hagyományőrző kulturális és gyermekprogramokkal is várták, valamint a jó vásárhoz illően étel és ital is volt bőven, a nap pedig a Kópia Zenekar koncertjével zárult.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában