A munka világával ismerkedhettek

2021.10.22. 08:44

A munka világával ismerkedhettek – Galéria

Építészeti, gépészeti és vendéglátós vállalkozásokkal ismerkedhettek a diákok a Sághy Mihály Technikum tornacsarnokában rendezett nyílt napon, ahol a turisztikai ágazat, valamint a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is képviselte ma­gát.

Munkatársunktól

Cégek piaca a csongrádi Sághy MIhály Technikumban. Fotó: Majzik Attila

A Cégek piacán a légtechnikai berendezésektől és a hűtőgépektől kezdve a telefonról vezérelhető okosotthonok elektronikai megoldásain át a fegyvergyártásig kínáltak látnivalót.

– Olyan cégeket ismerhettek meg a gyerekek ezen a napon, amelyek partnerek a szakképzésben, és tárt karokkal várják a leendő szakembereket. Ezek a vállalkozások részt vesznek a duális képzésben, azaz gyakorlati helyet biztosítanak a diákoknak. Azt szeretnénk, hogy a tanulók jobban belelássanak ebbe a világba, megismerjék a leendő munkahelyeket. Azt tapasztaljuk, hogy a gyerekek, de a szülők is mintha kicsit tartanának a munka világától, pedig nem kell félni a munkától – ma­­gyarázta Berkes Ilona. A Sághy szakképzésért felelős igazgatóhelyettese hozzátette, a bemutatkozó vállalkozások mind kapcsolatban állnak az iskolával, több egykori diákjuk is dolgozik a megjelent cégeknél, mint például a kiállító Sprok Antal bútorszobrász, aki szintén a Sághyban végzett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában