Makói tévések újabb sikere

2021.08.28. 13:43

A Pulitzer-film a Bujtor István Filmfesztiválon kapott elismerést

Újabb fesztiválsikerrel büszkélkedhetnek a makói városi tévé alkotói: három filmjük is bekerült nemrégiben a balatonszemesi Bujtor István Filmfesztivál programjába, mi több, az egyik külön elismerésben is részesült. Az Ahol Pulitzer született című film a makói gyökerekkel rendelkező sajtócézárnak állít emléket nem mindennapi módon.

Szabó Imre

A fesztivál egy pillanata. Fotó: Makó Városi Televízió

Fotó: Makó Városi Televízió

- Már önmagában a részvétel is komoly siker volt, hiszen a balatonszemesi fesztiválról olyan rangos nemzetközi filmes találkozókra jutnak el alkotások, mint Karlovy Vary, Cannes vagy a berlini biennálé – mondta a díjazott makói film egyik alkotója, Vigh Vivien Mercédesz szerkesztő-riporter.

A fesztivál egy pillanata. Fotó: Makó Városi Televízió

Számára emellett azért volt nagy élmény a fesztiválon való személyes részvétel, mert neves színművészekkel, filmes szakemberekkel találkozhatott, akiktől sokat tanulhatott. A film elkészítése pedig azzal az élménnyel ajándékozta meg, hogy mindig érdemes a saját határait feszegetni.

A Makói Városi Televízió a 12. Bujtor István Filmfesztiválra három filmmel nevezett be, és 160 alkotás közül mindegyik bekerült a versenyprogramba.

A Minden rezdülését és a Magyar ember nem felejt mellett vetítették az Ahol Pulitzer született címűt is, és ez utóbbi külön elismerő oklevelet is kapott a rangos szakmai zsűritől. A Pulitzer-film tulajdonképpen egy kisjátékfilm helybeli, amatőr szereplőkkel;

Vigh Vivien Mercédesz mellett Miklós András operatőr, producer munkája. Értékes segítséget nyújtott hozzá Csillag András Pulitzer-kutató, Halmágyi Pál nyugalmazott múzeumigazgató és Urbancsok Zsolt főlevéltáros. A városi tévé már bemutatta, de Youtube-csatornájukon most is elérhető.

- Küldetésünk, hogy a napi televíziós munkán túl mutassuk fel a város és a térség értékeit nagyobb léptékű alkotások révén – mondja a stúdióvezető, Kisistók Tímea. Ezt a stáb is hasonlóképp gondolja, így egyre-másra készülnek Makón a nagyobb lélegzetű riportok, portrék és művészi jellegű filmek. Méghozzá a szakma által is elismert minőségben, hiszen az elmúlt hat évben nem volt olyan esztendő, amikor valamelyik makói film – olykor kettő-három is – ne szerepelt volna sikerrel valamelyik rangos hazai vagy nemzetközi fesztiválon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában