A polgármester megegyezett a gyártóval, ezért olcsóbban adják

2021.07.08. 19:17

Még rendelhető új házszámtábla Kisteleken

A kisteleki önkormányzat július 12-ig meghosszabbította a házszámtáblák igénylési határidejét. A helybeli lakosok kedvezményes áron juthatnak hozzá a táblákhoz, hogy lecserélhessék a kopottat, alig olvashatót, vagy pótolják a hiányt, hogy végre azonosítható legyen a lakhelyük.

Imre Péter

Az új utcanévtáblák is fokozatosan a helyükre kerülnek. Fotó: Sándor Attila

– Emlékeim szerint úgy kezdődött a házszámügy, hogy mentős szomszédommal arról beszélgettünk, a városban sok helyen nincsenek vagy nem olvashatók a házszámtáblák, olykor az utcanévtábla is hiányzik, így pedig, főleg sötétben, nehezen találják meg a címeket. Perceket késhetnek, ami a beteg szempontjából végzetes is lehet, meghalhat, mire odaér a segítség – mondta Domonics János, Kistelek al­polgármestere.

Ez a probléma például Baksot és Pusztaszert is érintette.

Nagy Sándor polgármesterrel egyeztettek a gyártóval, és ennek eredményeként olcsóbban, darabját 972 forintért kí­­nálhatják a lakosságnak a horganyzott acél alaplemezből készülő, 150-szer 150 milliméteres porfestett kivitelű házszámtábláknak. Tódor Sándor városrendész kapta a feladatot, hogy gyűjtse össze az igényléseket, így segítenek a lakosságnak, és annak alapján rendelje meg a táblákat. Az első körben igénylőknek már ki is osztották azokat – Domonics János is pótolta a házáról hiányzó számot –, de mivel továbbra is érdeklődtek a kistelekiek, a második etapban július 12-ig meghosszabbították az igénylési határidőt.

Az új utcanévtáblák is fokozatosan a helyükre kerülnek.
Fotó: Sándor Attila

– Valószínűleg azért állandó az érdeklődés, mert a lakosok belátták, a házszám nélkülözhetetlen, úgy is fogalmazhatunk, hogy a ház alapfelszereltségéhez tartozik. Ugyanis a mentőkön kívül a tűzoltóknak, a postásoknak, a különböző futárszolgálatoknak is el kell igazodniuk az utcák és a házak között, hogy kézbesíthessék a küldeményeket és teljesíthessék feladatukat – közölte az alpolgármester. A hiányzó és elhasználódott utcanévtáblákat a kisteleki önkormányzat pótolja és cseréli: a Tápai utca–Remény utca sarkára is kikerült már a vadonatúj tábla.

Aki igényelni szeretne új házszámtáblát, annak a [email protected] e-mail-­címen, vagy a 20/513-1693 szá­­mon kell ezt jeleznie Tódor Sándornál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában