Balástya

2021.07.16. 16:15

Folyamatosan fejlesztik az új pihenőparkot

A napokban adták át Balástyán a Vadásztanya vendéglő melletti pihenőparkban a játszóvárat, de ezzel még nincs vége a fejlesztéseknek. A településen azt szeretnék, hogy minél több helyi lakos tartalmasan töltse el ott a szabadidejét, ezért a parkot is tovább korszerűsítik.

S. Z.

Forrás: Balástya önkormányzata

– Két hónapig tartott a kivitelezése és tizenöt ember munkájának köszönhető, hogy elkészült Balástya legújabb látványossága, a játszóvár – nyilatkozta a helyi közfoglalkoztatási program felelőse. Farkas Aranka elmondta azt is, hogy a Vadásztanya vendéglő melletti erdei pihenőpark legújabb fejlesztése egy, szinte minden igényt kielégítő gyermekjáték.

A játszóvárat 3 év feletti lurkóknak ajánlják.

A kicsik felmászhatnak a meredek mászófalon, és onnan akár le is csúszhatnak a csúszdán. De aki akar, az továbbmászhat az acélbetétes kötél mászófalon is, amin keresztül a középső házikóba jut. Ezeken kívül a játékon lehetőség van csövön át bujkálni, és logikai játékkal játszani, valamint hintázni.

Farkas Aranka hangsúlyozta, hogy a játszóvár biztonságos, az üzemeltetés előtt akkreditált intézet bevizsgálta és műszakilag ellenőrizte. A hibátlanul átvett és üzembe állított eszköz rendszeres felülvizsgálatáról és karbantartásáról az üzemeltető, a Balástya Községi Önkormányzat gondoskodik.

A játszóvárat a közfoglalkoztatási mintaprogramban nyert pályázatnak köszönhetően tudták megvalósítani.

Ezzel pedig még nincs vége a balástyai pihenőpark fejlesztésének. A jövőben a parkot alakítják tovább, az a cél, hogy minél több helybéli lakos tartalmasan töltse el ott a szabadidejét.

A Vadásztanya vendéglő melletti erdei pihenőparkban korábban már kialakítottak egy bemutatókertet, ahol fűszernövényeket ültettek az önkormányzat közmunkásai. A kertben látható tárkony, menta, oregánó, fokhagyma, snidling, vöröshagyma, zeller, citromfű, közönséges kakukkfű és citrom­illatú kakukkfű.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában