Több mint húsz migránst tartóztattak fel

Delmagyar.hu

Fotó: Karnok Csaba

Összesen 24 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök szombaton, és 9 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben – tájékoztatott a police.hu.

A két tucat illegális migráns mindegyikét Csongrád-Csanád vármegyében, Ásotthalom, Ruzsa és Szeged közigazgatási területén igazoltatták. Török és szír állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Mindezen túl embercsempészés miatt egy ember ellen indult büntetőeljárás. Ruzsa közigazgatási területén szombaton délután a hatóságok intézkedés alá vontak egy francia állampolgárt, aki egy francia honosságú személygépkocsival négy, magát szír állampolgárnak valló személyt szállított. Azonban ezek az utasok sem tudták igazolni magukat, így őket visszakísérték a határzárhoz, a járművezető ellen pedig büntetőeljárás indult. 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában