Két határsértő jött: nem tudták igazolni magukat

Suki Zoltán

A határkerítésnél 2 embert akadályoztak meg az illegális határátlépésben.

Fotó: Csudai Sándor

Szerdán összesen 2 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban – közölte csütörtökön az Országos Rendőr-főkapitányság. A határsértőket ezúttal Bács-Kiskun vármegyében találták a határ mellett járőröző rendőrök és határvadászok. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor szír állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Ugyanaznap a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán 2 embert akadályoztak meg az illegális határátlépésben. 

– A migrációval kapcsolatos bírsággal akarják Magyarországot a háborúba kényszeríteni és arra, hogy illegális bevándorlókat fogadjon be – ezt már a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója jelentette ki a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Menczer Tamás a videóban úgy fogalmazott: egyrészt ez a migrációs bírság is abba illeszkedik, hogy a háborúba akarnak minket belenyomni. Másrészt abba is illeszkedik, hogy migránsokkal akarják elárasztani Magyarországot.

– Először volt egy tranzitzónánk, azt mondták, nem jó. Akkor a belgrádi követségen lehet beadni a menekültkérelmet, az se jó – elevenítette fel a politikus, hangsúlyozva, a lényeg az, hogy semmi se jó, amit csinálunk, legfőképpen az nem jó, hogy Magyarország védi a határt, és nem akarja elfogadni, hogy a migránsok bejöhetnek, aztán kvótával szétoszthatják őket. De mi továbbra sem fogjuk beengedni a bevándorlókat, ez biztos – jelentette ki Menczer Tamás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában