Több mint száz migráns jött

Suki Zoltán

Vasárnap összesen 35 határsértőt tartóztattak fel az országban a rendőrök – közölte hétfőn az Országos Rendőr-főkapitányság. A határsértőket öt csoportban találták meg, mindegyiküket Csongrád-Csanád vármegyében, Ásotthalmon. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor szír, afgán, bangladesi és iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni, így a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Ugyanaznap a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán 20 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan Magyarországra lépjen. 

A teljes hétvégén 44 határsértő ellen intézkedtek.
A teljes hétvégén 44 határsértő ellen intézkedtek. Archív fotó: Karnok Csaba

A rendőrség arról is beszámolt, hogy a teljes hétvégén 44 határsértő ellen intézkedtek. Szombaton hét, vasárnap 35 jogellenesen az országban tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek az ideiglenes biztonsági határzárhoz a rendőrök. Az ország belsejében elfogtak kettő határsértőt is, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Az elmúlt teljes héten az ország területén 108 határsértőt állítottak meg, és kísértek vissza. A megelőző héten – július 16-tól 22-ig – a feltartóztatottak száma nyolcvan volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében elfogtak hét határsértőt is, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt négy gyanúsított ellen indult büntetőeljárás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában