A nagy melegben rengeteg tűzeset történt a hétvégén

Szombaton kora délután Szegeden, a 29. utca végén kettő hektár területen égett az aljnövényzet. A ruzsai és sándorfalvi önkéntes tűzoltók oltották el a lángokat.

Delmagyar.hu

Fotó: Karnok Csaba

Szombaton kora délután Szegeden, a 29. utca végén kettő hektár területen égett az aljnövényzet. A ruzsai és sándorfalvi önkéntes tűzoltók oltották el a lángokat.

Mintegy húsz hektáron égett a tarló Algyő külterületén szombaton délután. A szegedi, hódmezővásárhelyi hivatásos és algyői létesítményi tűzoltók négy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Domaszék külterületén, egy tanya közelében ezerötszáz négyzetméteren égett az aljnövényzet, valamint farakás szombaton délután.  A ruzsai, kiskunhalasi, valamint kiskunmajsai hivatásos, valamint a mórahalmi önkéntes tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal fojtották el a lángokat.

Szombaton délután mintegy hat hektáron égett a vegetáció Szegeden, a Kertész utca közelében. A makói, szentesi, valamint kiskunmajsai hivatásos tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszámokkal eloltották a lángokat. 

Mintegy négy hektáron nádas, bozótos és tarló égett, Szegeden, a Dózsa tanyán szombaton délután. A lángok átterjedtek a melléképület tetőszerkezetére is, mely három négyzetméter területen égett. A szegedi és kisteleki hivatásos, valamint a sándorfalvi önkéntes tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal elfojtották a lángokat.

Kisebb tűz keletkezett egy ópusztaszeri, Béke utcai családi házban vasárnap délelőtt. A konyhában csaptak fel a lángok kettő négyzetméter területen, a kisteleki és a csongrádi hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet. A rajok hőkamerával átvizsgálták a tetőteret és kiszellőztették az épületet.

Szegeden, a Pöröséri út mellett egy hektár területen égett az avar, aljnövényzet, bozótos vasárnap dél körül. A helyszínre kiérkező szegedi hivatásos tűzoltók fojtották el a lángokat.

Szegeden, a Gerle utca közelében négy hektár területen égett az aljnövényzet, bozótos vasárnap kora délután. A szegedi hivatásos és a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók végezték el az oltást. 

Vasárnap délután harminc hektáros terület, ebből háromhektárnyi gabonatarló gyulladt ki Szeged északkeleti részénél, nem messze az M43-as autópályától. A Keleti úthoz közeli helyszínre nagy erőkkel vonultak a szegedi, kisteleki, makói, szentesi, hódmezővásárhelyi, ruzsai, kiskunmajsai, orosházi és kiskunfélegyházi hivatásos, az algyői létesítményi, valamint a sándorfalvi és mórahalmi önkéntes tűzoltók. A rajok a Csongrád-Csanád vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával oltották el a lángokat.

Vasárnap délután Szegeden, az Algyői út mellett négyszáz négyzetméter területen az avar, aljnövényzet égett. A vármegyei főügyelet a szegedi és makói hivatásos, valamint algyői létesítményi tűzoltókat riasztotta, akik rövid idő alatt elfojtották a lángokat.

Az esti órákban Szegeden, a Somogyi utcában egy nagyméretű faág lehasadt, veszélyeztetve a forgalmat. A műszaki mentéseket a szegedi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel végezték el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában