Szegeden találtak migránsokat

Suki Zoltán

Visszakísérték őket a határkerítéshez.

Fotó: Karnok Csaba / Illusztráció

Kedden összesen 3 határsértőt tartóztattak fel az országban a rendőrök – közölte szerdán az Országos Rendőr-főkapitányság. Hozzátették, hogy mindhárom migránst Csongrád-Csanád vármegyében, Szegeden találták.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor szír állampolgároknak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket a biztonsági határzárhoz.

A hirado.hu pedig arról számolt be, hogy 11 ember életét vesztette és 64-en eltűntek két hajótörésben a Földközi-tengeren Olaszország partjai közelében.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága, az ENSZ Nemzetközi Migrációs Szervezete és az ENSZ Gyermekalapja együttesen kiadott közleményben ismertették, hogy az egyik bárka utasai Szíriából, Egyiptomból, Pakisztánból és Bangladesből érkeztek.

A másik hajótörés nagyjából 200 kilométerre keletre történt az olaszországi Calabria régiótól. A Törökországból nyolc napja indult bárka lángra kapott, majd felborult. Az ENSZ-szervezetek szerint 64 ember tűnt el a tengeren, míg 11-et sikerült kimentenie az olasz parti őrségnek, amely egy nő holttestét is kiemelte a vízből. A vitorláson utazók Iránból, Szíriából, illetve Irakból származtak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában