Ásotthalmon találtak migránsokat

Suki Zoltán

Ismét működött a határkerítés.

Fotó: Csudai Sándor / Illusztráció

Összesen 3 határsértőt tartóztattak fel kedden a rendőrök sz országban – közölte szerdán az Országos Rendőr-főkapitányság. A migránsokat Csongrád-Csanád vármegyében, Mórahalmon találták.

Az illegális bevándorlók ellenőrzésükkor török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanaznap a határkerítés csongrád-csanádi szakaszán 4 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan az ország területére lépjen.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren pedig egy különös dolog történt. A dubai járatról belépésre jelentkezett egy svéd állampolgárságú nő egy három éves és egy 14 éves szintén svéd állampolgárságú gyermekkel. A beléptetéskor azonban kiderült, hogy a 3 éves gyermek útlevelét Svédország körözi. A rendőrök gyorsan rájöttek arra is, hogy a 47 éves nő és a három éves gyermek nem rokonok, sőt, a körözött útlevélben szereplő gyerek nem ugyanaz, aki leszállt a repülőgépről.

Ebben az ügyben embercsempészés miatt indítottak nyomozást. Az embercsempészést alapesetben alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetik.

KÉPALÁ: Ismét működött a határkerítés. Fotó:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában