Pályázat

2024.08.31. 11:50

Pályázat Algyőn: szinte ingyenes lakásra lehet jelentkezni

Csak a rezsit és a közös költséget kell megfizetnie annak a bérlőnek, aki megnyeri az Algyőn kiírt lakáspályázatot. Feltételek, kötelezettségek – mint minden pályázatnál – vannak, mutatjuk őket.

Delmagyar.hu

Önkéntes munkát kell végeznie Algyőn annak a fiatalnak, aki beköltözik majd a Kosárfonó utcában lévő önkormányzati lakásba. A település honlapján megjelent pályázati kiírás szerint a lakásért bérleti díjat nem kérnek, leendő lakónak csak a rezsit és a havi 20 ezer forintos közös költséget kell fizetnie. A lakás 53 négyzetméteres, kétszobás, összkomfortos. A leendő lakó maximum két évig élhet a lakásban, amely egyébként október elsejétől költözhető.

Pályázat fiataloknak A leendő bérlő nem lehet idősebb 35 évesnél, és vagy algyői lakcímmel kell rendelkeznie
Fotó: Török János

Pályázat fiataloknak

A leendő bérlő nem lehet idősebb 35 évesnél, és vagy algyői lakcímmel kell rendelkeznie, vagy Algyőről elszármazott, de szeretne visszaköltözni. A pályázat elbírálásakor előnyt élvez, akinek algyői lakcíme van. Ugyancsak előnyt élveznek a 30 év alattiak és gyermekes családok. Nem pályázhat az, akinek belterületi lakás van a nevén, vagy már most is önkormányzati bérlakásban lakik.

A leendő bérlőre vonatkozó kötelezettségek szerint évente 20 órányi időtartamban kell önkéntes tevékenységet végezni önkormányzati intézmény, önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság, vagy az önkormányzat által támogatott civil szervezet rendezvényén. Emellett a projekthez kapcsolódó évi két rendezvényen is részt kell venni. A beköltöző fiatalnak (vagy fiatal pár legalább egyik tagjának) munkaviszonnyal kell rendelkeznie, vagy részt kell vennie a projekt keretén belül megvalósuló pályázati programokban, illetve a a helyi gazdaságba való bekapcsolódást lehetővé tévő ismeretátadásba.

A pályázatnak tartalmaznia kell a formanyomtatványon benyújtott adatlapot, a formanyomtatványon benyújtott összeférhetetlenségi nyilatkozatot, jövedelemigazolást, valamint egy nyilatkozatot arról, hogy a pályázó vállalja a 100 ezer forintos kaució megfizetését.

Jelentkezni szeptember 12-ig lehet

A pályázatokat szeptember 12-én 12 óráig kell benyújtani a polgármesteri hivatal szociális és igazgatási csoportjához, kizárólag személyesen. A szükséges formanyomtatványokat a polgármesteri hivatalban lehet beszerezni.

A pályázatokról a humán és ügyrendi bizottság javaslata alapján a képviselő-testület dönt, zárt ülésen. Ha több az azonos feltételek mellett pályázó, előnnyel nem rendelkező pályázók száma, akkor közülük sorsolással választják ki a nyertest. Az így kieső pályázók viszont a jövőben előnyt élveznek, amennyiben megüresedik egy másik önkormányzati lakás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában