Szegedi hírek

2024.08.27. 14:00

Három szegedi utcát is feltúr a Vízmű

Vízvezeték-rekonstrukciós munkálatok kezdődnek a jövő héttől a Jósika, a Zoltán és a Sóhordó utcákban. Mutatjuk a pontos helyszíneket.

Delmagyar.hu

A Szegedi Vízmű Zrt. vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokat kezd a Jósika, a Zoltán és a Sóhordó utcákban. A munkálatok során parkolási korlátozásra és forgalomelterelésre kell számítani az érintett szakaszokon. A vízvezeték-rekonstrukciós munkálatok során az elöregedett azbesztcement vezetékek cseréje valósul meg mindhárom helyszínen, illetve a kapcsolódó bekötések felújítása is megtörténik. A Jósika utcában az Attila és a Gogol utcák közötti szakaszon, a Zoltán utcában a teljes hosszon, a Sóhordó utcában pedig a Szent István tér és Teleki utca közötti szakaszon.

felújítás
Vízvezeték-rekonstrukciós munkálatok kezdődnek.
Fotó: Karnok Csaba / Archív fotó

A munkaterületet az alvállalkozó részére már átadta a Szegedi Vízmű. Várhatóan már a héten elkezdik a táblázást, a paskolási korlátozások bevezetését. A tényleges munkakezdés tervezett időpontja a Zoltán utcában szeptember 2-a, hétfő, a Jósika utcában szeptember 4-e, szerda, a Sóhordó utcában pedig szeptember 9-e, hétfő.. 

Forgalmi változások, korlátozások

A munkálatok ideje alatt a Jósika, a Zoltán és a Sóhordó utcák érintett szakaszain forgalomelterelésre és parkolási korlátozásra kell számítani. Az utcákban az áthaladás jellemzően biztosított lesz, útszűkület mellett. A Sóhordó utcában a forgalmi rend nem változik, a Jósika utca az Attila utca felől a Gogol utca irányában, a Zoltán utca pedig a Rigó utcától a Kálvária sugárút irányában lesz egyirányú.

Az útkereszteződések teljes lezárására csak rövid ideig (időszakosan, legfeljebb néhány óráig) kell számítani a munka előrehaladásától függően.

 Az érintett körzetben az ivóvíz szolgáltatásban csak átmeneti, kisebb időszakos korlátozások várhatóak, melyről az érintett fogyasztókat az előírtak szerint értesíti a Szegedi Vízmű Zrt.

 A tervek szerint 2024. december eléjére fejeződnek be a víziközmű munkálatok, ezt követően az érintett utcaszakaszokat teljes szélességben leasztfaltozzák.

 A közlekedést a munkálatok idejére kihelyezett táblák segítik, kérik, hogy az arra közlekedők fokozottan figyeljenek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában