Helyi gazdaság

2024.08.09. 15:31

Bérlakások Czirbus nagyítója alatt

Rendezni kell a bérlakások ügyét Makón! – ezzel a felütéssel tett közzé bejegyzést közösségi oldalán Czirbus Gábor, a belváros egy jelentős részét is magában foglaló 7. választókerület önkormányzati képviselője. A városatya szerint szép számmal vannak bérlakások, amelyekben gond van a lakókkal.

Szabó Imre

– Nagyon sok panaszt kapok rendszeresen a szomszédoktól, környékbeliektől egyes önkormányzati bérlakásokkal kapcsolatban. Nem csak a saját választókerületemből – indokolta meg Czirbus Gábor, amikor azt kérdeztük tőle, miért fordult a nyilvánossághoz ilyen szokatlan módon. A bejegyzéshez a 7. választókerület önkormányzati képviselője néhány önkormányzati bérlemény fotóját is mellékelte – az egyébként a posztból nem derül ki, ezekre is futott-e be panasz.

Önkormányzati bérlakások Makón.
Czirbus Gábor bejegyzését ilyen önkormányzati bérlakások fotói illusztrálják. Fotó: Szabó Imre

Problémás bérlakások, bérlők

Czirbus a bejegyzésben leírja, egyre több bejelentés érkezik az önkormányzathoz és a rendőrséghez amiatt, hogy egyes bérlők nem hajlandók betartani a társas együttélés szabályait. Ráadásul az ilyen esetekben többnyire az is kiderül, hogy az illető például nem rendelkezik érvényes bérleti szerződéssel, nem fizeti a bérleti díjat, a közüzemi számlákat vagy nem vigyáz az ingatlan állapotára. Az is gyakran előfordul, hogy nem is azok tartózkodnak a bérleményben, akik hivatalosan be vannak jelentve oda. Lapunknak ezt kiegészítve elmondta, tud olyan esetről, hogy egy két embernek kiadott apró lakásban tízen laktak.

A városatya szerint szigorúan át kellene nézni a szerződéseket és ellenőrizni, hogy a bérleményekkel minden rendben van-e. Azokkal pedig, aki pedig közüzemi- vagy bérleti díj hátralékot halmoztak fel, ne tartsa fenn a bérleti jogviszonyt a város – javasolja. Ígéri: a témát napirenden fogja tartani.

Korábban megírtuk, Makón több mint kétszáz önkormányzati bérlakás van, a lakhatási lehetőség iránt érdeklődők száma azonban meghaladja a kiadható ingatlanok számát. Arról is beszámoltunk az elmúlt években, hogy a város több lepusztult állapotú épületet rendbe hozott, hogy ezekbe is bérlők költözhessenek. A Honvéd-program részeként abban a városrészben is többet felújítottak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában