Szegedi hírek

2023.08.18. 15:17

Elkezdik felújítani a Rókusi körutat – Galéria

Kedden kezdik felújítani a Rókusi körút aszfaltját a Vértói út és a Tesco bejárata előtti lámpás csomópont között. A táblákat már hétfőn kirakják, érdemes odafigyeléssel közlekedni a környéken.

Suki Zoltán

A tervek szerint november végéig fejezik be a munkákat. Fotó: Karnok Csaba

Hétfőn elkezdik kitáblázni, kedden pedig hozzálátnak felújítani a Rókusi körút aszfaltját a Vértói út és a Tesco bejárata előtti lámpás csomópont között – közölte lapunkkal a szegedi önkormányzat. Ennek érdekében fél pályára szűkül a forgalom: előbb a középső, majd a külső sávon lehet közlekedni. Az autósoktól azt kérik, legyenek türelmesek és közlekedjenek figyelmesen.

A troli- és buszmegállókat a szükséges időre átmenetileg a mostaniak közelébe helyezik át. A körút Vértói út és a Tópart utcai csomópontja járható marad, a Csáky és a Bálint Sándor utcai csomópont forgalmát korlátozzák. A munkálatokat az önkormányzat bruttó 201 millió forintból végezteti el. A közbeszerzési eljáráson nyertes budapesti Sándoraszfalt Útépítő Kft. a tervek szerint november végéig fejezi be a munkákat. Felmarják az aszfaltot, ahol szükséges javítják az útalapot és a szegélyeket, végül új aszfaltszőnyeg készül. A csatlakozó járdaszakaszokat is rendbe teszik.

Az önkormányzat 2 milliárd forintot költ idén az útjai rendben tartására. Idén önkormányzati forrásból újult meg az újszegedi Kockaház utca, hamarosan pedig elindul a felújítás a hattyasi Varsa, a petőfitelepi Csap, az alsóvárosi Földmíves és Sárkány, a fodorkerti Homonnai utcában és a felsővárosi Etelka soron is. Ménesi Imre és Molnár Zoltán, a közvetlenül érintett körzetek önkormányzati képviselői arról is beszéltek a helyszínen, hogy azért nem nyáron újítják fel az említett útszakaszokat, mert csak idén lehetett közbeszerzést kiírni a munkákra. A közbeszerzési eljárásban ráadásul kötött határidők vannak, például a nyertes ajánlattevőnek 60 napja áll rendelkezésre, hogy szerződést kössön.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában