Szőrén ülte meg Hélioszt a hatéves Lilla

2023.07.04. 21:30

Lovastábor Ruzsán

Munkatársunktól

KÉPALÁ Jól érzik magukat Héliosz hátán. A hatéves Szunyog Lilla már tavaly is itt volt a ruzsai lovastáborban. Fotó: Török János

Harmadik éve rendeznek lovastábort a Ruzsai Rezgő Lovardában. Egy kis béke szigeteként terül el a jókora birtok a falutól nem messze egy erdős rész mellett. A bejáratnál két hangos házőrző, fehér házi kacsa kezd éktelen gágogásba, amint belépünk. A jól megtermett, igazi és szintén fehér házőrző, egy kutya figyelemre se méltat minket.

Fotó: Török János

Egy nagyméretű fém ketrecben nyuszi ugrabugrál, arrébb pedig a gyerekek. Hátul a lovak szaladgálnak, két kiscsikó kíséri édesanyját, még hátrébb tehenek vonulnak békésen ide-oda. A gyerekek egy része a medencénél játszik, a lányok körbálás szalmáról ugrándoznak vidáman, egy fiú pedig egy dísztyúkot emel a magasba. A madár ennek nem örül. Hátul Hélioszt nyergelik. 

Fotó: Török János 

Ez az idilli kép tárult a szemünk elé egyik délelőtt a Ruzsai Rezgő Lovardában, a lovastábor helyszínén. Czakó Emőke tulajdonos, táborvezető elmondta, hogy négy turnusban várják a gyerekeket játékos készségfejlesztő lovaglásra. Természetesen nem itt válik belőlük profi lovas, de az alapokat kiválóan el tudják sajátítani. 

Fotó: Török János 

A lovaglásmentes pihenőidőben többek között állatsimogatás, istállómozi várja a táborozó gyermekeket. Az általános iskolás alsós korosztályt augusztusban ottalvós sátortábor váltja, ahová már nagyobbakat várnak. Hogy miért jó a tábor és mi a jó a lovakban, azt a hatéves Lili foglalta össze kérésünkre. Azt mondta, az a jó a lovakban, hogy lehet rajtuk ülni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában