Falunap

2023.05.21. 07:40

Megválasztották a legnagyobb parasztot– Fotók

Megnyitották a hármashatárt, megválasztották a legfinomabb csülköt és átadták a Nagyparaszt kitüntető címet. Falunap volt ugyanis szombaton Kübekházán. Vasárnap Óbébán folytatódnak a programok, hiszen együtt ünnepel a két település hétvégén.

K.A.R.

Óbébával közös falunapot rendezett Kübekháza. A hármashatárt is megnyitották. Fotó: Karnok Csaba

Tojás, kukorica, talicska, liszt, lekvár, létra, gumicsizma és szalmabála 

– minden előkerült szombaton Kübekházán, ahol Nagyparaszt versenyt tartottak. Ez egy kitüntető cím a faluban, hiszen többek közt felkerül a Kübecker Manufaktúra étlapjára valamilyen formában. Összesen 12 bátor jelentkező volt, férfiak és nők is beneveztek, teljesítményüket három „kemény" hölgy bírálta, azonban a parasztságot nem feltétlen erőben mérték, hanem tettrekészségben. A hirtelen jött zuhé sem szakította félbe a versenyt, hiszen a parasztok esőben is dolgoznak. A legjobban ifj. Pásztor Károly állta a próbákat, övé lett a kitüntető cím.

A versenyt egyébként az Óbébával közösen szervezett falunapon tartották meg. Már reggel ünnepséggel kezdtek, megnyitották a hármashatárt, így szombaton és vasárnap is át lehetett kelni Szerbia és Románia felé a községnél lévő határátkelőhelyen. A három ország gyermekei versenyt is futottak a Hármashatárkőnél. Ezután elkezdődött a küzdelem az AranyCsülök-díjért, és amíg az ízletes ételek készültek, kulturális programok kaptak helyet a színpadon. A díjat végül a Volán nevű csapat nyerte el.

Egyébként miután megválasztották a legnagyobb parasztot, a helyiek a focipályára vonultak, hogy a kübekházi csapatnak drukkoljanak az FK Szeged II. elleni mérkőzésen. Ezután parádés hangulat kerekedett a községben, többek közt felcsendültek a Szerelmes szívek, hiszen fellépett Szandi, valamint Magda Niki, a harmadik Golden Voice Hungary győztese is koncertet adott.

Vasárnap a romániai Óbébán folytatódott a falunapi kavalkád, ahol először a hagyományőrző tánccsoportok léptek fel, majd a nagyszínpadon román előadóművészek mutatkoztak be a nagyközönségnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában