Odaszúrt a kistelepülésnek

3 órája

Márki-Zay Péter célozgatásai sértőek Székkutasra nézve

Nagyon sokba kerül Hódmezővásárhelynek, hogy Mártély január elsejétől nem Vásárhellyel, hanem inkább Székkutassal alakít közös hivatalt. Márki-Zay Péter polgármester az elguruló tízmilliók miatt a napokban Székkutasnak szúrt oda, folyamatos mulasztásos törvénysértéssel gyanúsította meg a kistelepülés önkormányzatát.

Kovács Erika

Márki-Zay Péter szerint a vásárhelyi hivatal magas színvonalon látta el a Mártéllyal közös hivatalt. 

Márki-Zay Péter, Székkutas, törvényességi-felhívás
Márki-Zay Péter rosszul viseli, hogy Mártély Székkutast választotta inkább. Archív fotó: Karnok Csaba

Márki-Zay Péter Székkutast sértegette

– Ezt nyilvánvalóan egy olyan hivatal például nem tudná teljesíteni, amelyik folyamatos mulasztásos törvénysértésben van, mert még arra sincs kapacitása, hogy a mostani kis önkormányzat szabályos működését megoldja – mondta Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere az egyik helyi televíziós műsorában. A műsorvezető rákérdezett, hogy ennek kapcsán Székkutasra gondolt-e.

– Mondjuk egy fiktív önkormányzatra célzok, de igen, a székkutasi önkormányzatot kell megnézni, hogy esetleg ebbe a kategóriába tartozik-e – próbálta magát kimenteni a kínos mondatból Márki-Zay Péter.

Szél István cáfolta a polgármestert

– Az elmúlt 14 évben, talán ha 2-3 alkalommal kaptunk összesen törvényességi észrevételt a vármegyei kormányhivataltól, amelyek miatt egy picit módosítani kellett a rendeletek szövegén, de ezek apró kis javítások voltak. Folyamatos mulasztásos törvénysértést azonban soha nem követtünk el, aki mást állít, nem mond igazat. Egyszerű a kérdés, mindenki a saját háza táján söprögessen – reagált Szél István, aki 14 évig volt Székkutas polgármestere, a június 9-i választáson nem indult.

Az országban a legtöbb törvényességi felhívást Vásárhely kapta

Mint lapunk korábban beszámolt róla, Hódmezővásárhely nem éppen dicsőség-, hanem inkább szégyenlistára került azzal, hogy 2019. október 13-a és 2024. január 31-e között a legtöbb törvényességi felhívást kapta az országban. A határozatok, rendeletek előkészítésében itt hibázott legtöbbet a hivatali apparátus és a döntéseket meghozó közgyűlési többség. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában