Kiskundoroz

2021.08.20. 20:13

Repültek a tojások és a gumicsizmák – Fotók

Ruhateregetés, asztalterítés és talicskával szlalomozás – mindezt bekötött szemmel teljesítették a bátor kiskundorozsmaiak pénteken az ötödik alkalommal megrendezett Parasztolimpián.

Kiss Anna

Fotó: Kiss Anna

Fotó: Kiss Anna

Uborkát is kellett szeletelni időre, valamint feladat volt 50 tojás megtalálása a méretes szalmakazalban. Repültek a tojások is, több méteres távolságba dobálták egymásnak a meszes héjút a versenyzők, akik abban is megmérkőztek, hogy ki tudja messzebbre hajítani a gumicsizmát.

Idén a Dorozsmai Atyafiak, Patrik Angyalai, a Vidám Nők Klubja és a Fürge Ürge csapat mérte össze tudását. Az első helyen az Atyafiak végeztek.

A csoport tagjai – Halasi János, Mihálffy Gellért, Mihálffy Zsolt és Mihálffy Béla – lapunknak elmondták: nagyon szeretnek sportolni és vetélkedni, ezért úgy érezték, hogy itt a helyük, így volt ez az előző négy olimpián is. Melyik feladat volt a legnagyobb kihívás? Erre a kérdésünkre hangos kacajok közt azt mondták, hogy egyik sem, mert erősek és kemények, így mindegyik könnyű volt.

Mihálffy Béla önkormányzati képviselő hozzátette: az esemény a közösségépítést szolgálja, éppen ezért így ünnepelnek már évek óta augusztus 20-án a Kiskundorozsmai Lokálpatrióták Egyesületének, a Sztriha Kálmán Közhasznú Alapítványnak, Buty Péternek és a helyi polgárőrségnek a támogatásával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában