Lakat alatt

2021.07.02. 19:44

Nyoma marad a szerelemnek – Fotók

Romantikus látványossággal bővült a város: a szentesi párok egy kedves emléket hagyhatnak a Kurca-parton sétálva a most felavatott szerelemlakat-falon.

M.A.

Szerelemlakat falat avattak Szentesen. Fotó: Majzik Attila

Fotó: Majzik Attila

 

– Mi Pécsen is hagytunk már egy lakatot, ezt is jó kezdeményezésnek tartjuk. Szép lett ez a nagy szív, kellenek a városba ezek az apró látványosságok – mondta el Koczka Brigitta, miután elsőként ő is lelakatolta a maguk szerelmi zálogát. A szentesi anyuka tíz éve van együtt a férjével: 13-án ismerkedtek meg, de nekik szerencsét hozott ez a szám, négy éve az esküvőjüket is azon a napon tartották.

Mint az átadón Szabó Zoltán polgármester elmondta, ilyen fal több helyen van az országban és külföldön is, de Medgyesi István kovácsmester úgy alakította ki, hogy a két egybefonódó kovácsoltvas szív Szentesre jellemző legyen.

A szerelemi zálogok emlékhelyének ötletét Agócs Lászlóné vetette fel.

– Sok a középiskolás a városunkban, akiket az első szerelem is a városunkhoz köt, jó lesz majd ide évek múltán visszajárni, felidézni az emlékeket. De nem csak a szerelmesek tehetnek ide lakatot, hanem azok is, akik Szentest szeretik – tette hozzá a képviselő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában