Koncert

2 órája

A flamenco egyedi formációja lép fel a Magyar Zene Házában (videó)

A tradicionális chilei, dél-amerikai hangzásvilágot és a flamencót ötvöző Emilia y Pablo formáció lép fel szombaton a Magyar Zene Házában, Budapesten.

MW

Érdeklődő látogatók a Liget Budapest Projekt keretében a Városligetben felépült Magyar Zene Házában

Forrás: MTI

Fotó: Nagy Zoltán

Az énekes Emilia Lazo és a gitáros-énekes Pablo Cáceres Isla Virtuosa című albuma a spanyol kísérleti folktronica duó, a Maestro Espada közreműködésével idén jelent meg, a lemez anyagát a magyar közönségnek is bemutatják a Magyar Zene Házában.

A koncert, melyen színészi eszközöket is alkalmaznak, a Cervantes Intézettel együttműködésben valósul meg - közölték a szervezők az MTI-vel.

A latin-amerikai folklór (tangó, rumba, joropo) és a flamenco egyedülálló ötvözetével az Emilia y Pablo duó igyekszik őrizni a tradíciót mint univerzális nyelvet, amely lehetővé teszi az elmélyülést a különböző hatásokban, kultúrákban.

A chilei származású művészek kilenc éve élnek Madridban. Projektjeik megvalósításakor színészi eszközöket is alkalmaznak, a test színpadi használata koncertjeiken és videóiklipjeikben is megjelenik.

Első két kislemezükkel, a Territorio de Delirio-val és a Pájaro-val zenei kategóriában megnyerték a Madridi Fiatal Alkotók versenyét. Ugyanebben az évben létrehozták a Colectivo Delirio nevű, audiovizuális alkotókból és előadóművészekből álló csapatot, amellyel filmes dimenziót kívánnak adni projektjeiknek.

Céljuk, hogy minden dalukhoz audiovizuális műveket készítsenek. A Territorio de Delirio-val az Andorrai Filmfesztiválon a döntőbe jutottak, Temblor című albumukkal pedig legjobb videoklip kategóriában elnyerték a Pulsar Chilei Zenei Díjat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!