Nem maradhanak szanaszét

2 órája

A rollereket is elviszik Szegeden

Elfogadta a költségvetés módosítását a szegedi közgyűlés Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi bizottságága csütörtökön. Döntöttek arról is, hogy mostantól a rollereket is elszállítják.

Suki Zoltán

A BYD gyár miatt kell módosítani a szegedi költségvetésen. Kovács Tamás gazdasági alpolgármester a közgyűlés Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi bizottságának csütörtöki ülésén mondta, hogy a költségvetés stabil, megfelelőek a számok. Viszont a BYD autógyár építése elérte a második ütemet, ami azt jelenti, hogy a kínai cég újabb összeget fizet a városnak. Ez azonban nem mind marad Szegeden, mert az állam meghitelezett bizonyos előkészítő munkákat, így most azt a pénzt vissza kell fizetni.

roller, bizottság, költségvetés, módosítás
Elfogadták a módosítást. Archív fotó: Karnok Csaba

Megszavazták a módosítást

A költségvetés módosítását a Botka Lászlót támogató többség mellett megszavazta Ruzsa Roland, a KDNP frakcióvezetője és Fülöp László fideszes képviselő is. Lapunknak azt mondták, hogy nem értenek egyet a költségvetés minden módosításával, de amivel a szegediek jól járnak és a helyeik érdekeit szolgálja, az megszavazzák, és ez a módosítás ilyen. 

Viszik a rollereket 

A bizottsági ülésen szó volt még az elhagyott biciklik elszállításáról is. Erről korábban hozta egy rendeletet, amit a kormányhivatal kifogásolt. A közterületen elhagyott kerékpárok elszállítására vonatkozó szabályozásával kapcsolatban ezért szeptember 26-án szakmai konzultáció volt az Önkormányzat és a Kormányhivatal között, melyen megegyeztek a megoldásról.  A szabályozást kiterjesztették az elhagyott, illetve talált kerékpárok mellett a rollerekre (ideértve az emberi erővel hajtott, elektromos rásegítéssel működtetett és a kis teljesítményű motorral rendelkező rollereket) is.

A mindennapos közlekedésre alkalmatlan kerékpárokat és rollerek továbbra is hulladékként kezelik. Természetesen az elszállítás előtt – ahogy az autóknál – itt is tájékoztatni fogják az esetleges tulajdonosokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában