MÁV-Volán

2 órája

Ünnepnapi menetrend: ne megszokásból közlekedjen

Ne megszokásból közlekedjen, ugyanis a nemzeti ünnep alkalmából változik a közlekedési rend: október 23-án, szerdán az ünnepnapi menetrend lesz érvényes a vasúton, míg a helyközi buszjáratok munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek – közölte a MÁV Zrt. Szegeden szerdán ingyenes lesz a parkolás és ünnepnapi menetrend lesz érvényben.

Delmagyar.hu

A MÁV Zrt azt közölte, hogy a helyjegyek elővételi vásárlásától függően több vonalon – így a Budapest-Cegléd-Szeged viszonylatban is – a vonatokat több kocsival indítja el a vasúttársaság. Lehetőség szerint további kocsikat is forgalomba állítanak a tervezetten felül, amennyiben az utasforgalom alakulása ezt megkívánja, és a rendelkezésre álló járművek mennyisége ezt lehetővé teszi – tették hozzá.

ünnepi menetrend
Ünnepi üzemmódba vált a tömegközlekedés október 23-án. Fotó: MÁV-Volán Zrt.

Az utazás tervezésénél érdemes használni az EMMA útvonaltervező rendszert, a menetjegyek vásárlásához pedig az automatákat, az online jegyvásárlást az ELVIRA online jegyvásárlás  vagy a MÁV applikációban.

Másképp járnak a buszok is

Az autóbuszjáratok október 23-án a munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint közlekednek, és mivel az áruházak és bevásárlóközpontok zárva tartanak, ezért az ezeket érintő járatok az ünnepnapi menetrendjük szerint indulnak. A részletes információk a Volánbusz honlapján olvashatók.

Érdemes figyelembe venni, hogy az országban az ünnepi rendezvények miatt egyes településeken forgalmi változásokra is számítani kell.

Ingyen parkolhatunk szerdán Szegeden

Szegeden hétvégi és ünnepnapi menetrend lesz érvényben szerdán – tájékoztatott honlapján a Szegedi Közlekedési Kft., így érdemes utazás előtt megnézni a menetrendet. Az autósoknak pedig jó hír, hogy a parkolás ezen a napon ingyenes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!