Nógrádi Zoltán tanácsnok lett

Külgazdasági tanácsnoknak választotta a Csongrád-Csanád Vármegyei Közgyűlés Mórahalom polgármesterét. Nógrádi Zoltán feladata többek között a vármegye képviselete lesz a határokon átnyúló projektekben.

Suki Zoltán

1956-on megemlékezéssel kezdődött a Csongrád-Csanád Vármegyei Közgyűlés rendkívüli ülése kedden. A közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy 1956. október 23-án az emberek úgy döntöttek, hogy elég volt az elnyomásból, a megszállásból, és a nyakukba ültetett bábkormányból.

Nógrádi Zoltán
Fotó: DM

Minden magyar számára érték a lyukas zászló

– Hiszek benne, hogy ha ma Magyarországot, az ország szuverenitását támadás érné, akkor az ország színe-java ismét fegyvert fogna a haza védelméért. Itt szeretném kinyilvánítani: nem engedjük kisajátítani a forradalom jelképét, közös szimbólumunkat, a lyukas zászlót. Ez a szimbólum minden magyar ember számára érték, és nem lehet a politika eszköze – fogalmazott Mágori András utalva arra, hogy Magyar Péterék pártjuk jelképévé választották a lyukas lobogót, amely ellen követőik mellett az 1956-os szervezetek is tiltakoztak, és a volt SZDSZ-es Fodor Gábor is támadta miatta Magyart.

Forradalom, megemlékezés, 56
A forradalomról is megemlékeztek a képviselők. Fotó: DM 

Tanácsnokot választott a közgyűlés

A rövid megemlékezés után pedig a testület megválasztotta külgazdasági tanácsnoknak Nógrádi Zoltánt. Mórahalom polgármesterét a Fidesz és a KDNP képviselői megszavazták, a két momentumos testületi tag, Borsik Viktor, és Makra-Herczeg Máté pedig tartózkodott.

Nógrádi Zoltán kiemelt feladata az lesz, hogy a vármegyét képviselje a határokon átnyúl programokban. Nógrádi Zoltán az előző ciklusban írásban 256, személyesen pedig 32 alkalommal vett részt ilyen egyeztetéseken.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában