Georgia mindent feltett egy lapra

2024.06.18. 19:57

Pazar gólok párbaját nyerte meg Törökország

Nem lenne meglepő, ha az Európa-bajnokság végén valamelyik török labdarúgó gólját választanák a kontinensviadal legszebb góljának. Müldür és Güler is pazar találatot szerzett, amire Georgiának egyszer volt csak válasza.

Kvanduk Bence

Elképesztően nagy gólt ragasztott Arda Güler (8) a jobb felsőbe

Fotó: JULIAN STRATENSCHULTE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Sokan talán csak legyintettek, amikor meglátták a sportműsorban, hogy a keddi nap első meccse a labdarúgó Európa-bajnokságon Törökország és Georgia összecsapása. Ugyanakkor azok, akik emiatt úgy döntöttek, hogy kihagyják a mérkőzést, egy kifejezetten jó iramú és látványos találkozóról maradtak le, amire csak feltette a koronát Müldür elképesztő gólja. A török jobb szélső védő egy kifejelt beadásra érkezett, és tizenhatról, pattanás előtt a bal felsőbe vágta a labdát.

Nem sokkal később a törökök ismét betaláltak, amivel összeroppanthatták volna a grúzokat, de ezt a gólt les miatt elvette a videobíró. A 32. percben viszont már Kochorasvili cselezte magát jobb oldalon a tizenhatoson belülre, s passzát Mikautadze a rövid alsóba lőtte kapásból, ezzel egyenlítve.

A fordulás után jött egy újabb pazar gól. Arda Güler jobbról befelé törve ballal lőtte ki 25 méterről a jobb felsőt a 65. percben, amire már nem volt válasza a georgiaiaknak, pedig még a ráadásban is próbálkoztak rettentő veszélyesen.

A csattanó a törököké volt, akik egy grúz szögletet követően elrohantak a labdával, s Akturkoglu a sarokrúgáshoz előre húzódó portás helyén az üresen maradt kapuba guríthatott.

Labdarúgó Európa-bajnokság 
F csoport, 1. forduló
TÖRÖKORSZÁG–GEORGIA 3–1 (1–1)
Dortmund, Signal Iduna Park. Vezette: Facundo Tello (argentin).  
TÖRÖKORSZÁG: Günok – Müldür (Celik, 65.), Akaydin, Bardakci, Kadioglu – Ayhan (Demiral, 79.), Calhanoglu (Özcan, 90+1.) – Güler (Yazici, 79.), Kökcü, Yildiz (Akturkoglu, 85.) – Yilmaz. Szövetségi kapitány: Vincenzo Montella. 
GEORGIA: Mamardashvili – Kakabadze, Kvirkvelia (Zivzivadze, 85.), Kashia, Dvali, Tsitaishvili (Lochosvili, 74.) – Kochorasvili, Mekvabishvili (Altunashvili, 89.), Chakvetadze (Davitashvili, 74.) – Mikautadze, Kvaratskhelia. Szövetségi kapitány: Willy Sagnol.
Gólszerzők: Müldür (25.), Güler (65.), Akturkoglu (90+7.), ill. Mikautadze (32.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában