Hétfői színes hírek

2024.06.24. 10:28

Hidegrázós felvétel: Csoboth sorsdöntő gólja a kapu mögötti lelátóról (videó)

Friss hírek a labdarúgó-Európa-bajnokságról.

MW

Csoboth Kevin 100. percben lőtt csódagólja

Forrás: AFP

Fotó: MIGUEL MEDINA

Hidegrázós felvétel: Csoboth sorsdöntő gólja a kapu mögötti lelátóról

A közösségi médiát ellepték a Csoboth Kevin 100. percben lőtt csódagóljáról készült videók. A kapu mögötti lelátóról mutatunk most egyet:

 A kórházból üzent Varga Barnabás barátnője

Varga Barnabás barátnője,

Laura is a stadionban volt, és élőben kellett átélnie a rendkívül drámai jeleneteket

- írja a Bild. A lap hozzátette, a megrázó eseménysor a magyarokban is nagy felháborodást váltott ki. 

Természetesen a párja a kórházban sem hagyja magára a magyar válogatott focistát, aki a jelek szerint egyre jobban van.

Köszönjük a kedves, támogató üzeneteket. Barni túl van a műtéten. Vár rá egy kis pihenő, de rendben lesz!

– írta az Instagram-sztoriban Varga Barnabás barátnője, Laura.

A Ferencváros játékosai is üzentek a súlyos sérülést szenvedett csatárnak

A jelenleg az ausztriai Bad Radkersburgban edzőtáborozó Ferencváros játékosai is üzentek a csapattársuknak.

Veled vagyunk, Barni!

– írta a fotó mellé a Fradi Instagram-oldala. 

Varga Barnabás maszkban szerette volna folytatni az Eb-t

Mindent elmond Varga Barnabás jelleméről, hozzáállásáról, hogy vasárnap este még abban a hitben volt, majd maszkban futballozik, ha továbbjut a csapat – a műtét híre azonban alaposan letörte – tudta meg a vaol.hu.

A magyar-skót mérkőzésen természetesen több péterfai drukker is volt, tőlük kérte el Dárdai Márton a szentpéterfai futballcsapat „hivatalos”  szurkolói sálját – amit feltartva a válogatott csapattársak Vargának üzentek, kitartást, jobbulást kívánva!

A mérkőzés közben a szentpéterfai kedvenc sérülését sokak megkönnyezték: mielőbbi gyógyulást kívánnak neki és visszavárják a falubeliek is. A vaol.hu munkatársai a baleset másnapján a válogatott játékos szülőfalujában is járt.

Megműtötték Varga Barnabást

A Nemzeti Sport a játékos szüleire hivatkozva arról ír, hogy Varga Barnabás hétfőn délelőtt már át is esett a műtéti beavatkozáson.

Feleségemmel együtt idehaza várjuk a híreket, amelyeket Barni kedvese küld számunkra. A műtétet végrehajtották, Barni kedvese ha kell, percenként ad tájékoztatást gyermekünk állapotáról. Egyelőre nem tudható, mikor engedik ki a stuttgarti kórházból, és az sem, hogy mennyi kihagyás vár rá. Nem titok, nehéz perceket élt át a család a televízió képernyője előtt, ám mára már nyugodtabbak lehetünk

– mondta Varga András, a 29 éves labdarúgó Szentpéterfán élő édesapja.

Marco Rossi megható üzenetet küldött a sérült játékosának

A magyar válogatott szövetségi kapitánya hétfőn a közösségi oldalon is üzent a félelmet nem ismerő Varga Barnabásnak.

Csoboth Kevin rekordot döntött

Csoboth Kevin 99 perc 32 másodpercnél született góljával a labdarúgó Európa-bajnokságok történetének 

rekorderévé vált a rendes játékidőben legkésőbb esett találatok szerzőinek örökrangsorában

 – emelte ki hétfői összefoglalójában az IFFHS a magyar-skót (1-0) meccsről.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group A Scotland v Hungary
Csoboth Kevin a csapattársakkal ünnepel
Fotó: MIGUEL MEDINA / Forrás: AFP

A futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet a vasárnap esti találkozón alulmaradó, így a németországi Eb-től búcsúzó Skóciáról megjegyezte, hogy eddigi mind a tizenkét nagy világversenyén hasonló sorsra jutott: nyolc vébéjén és négy Eb-jén egyaránt időnek előtte, már a csoportkör zárultával kiesett.

Az IFFHS kimutatása szerint az ugyanebben a négyesben szerepelt, és a Svájccal játszott 1-1-gyel csoportelső Németország hálóőre, Manuel Neuer 18. alkalommal lépett pályára Eb-meccsen, a legtöbbször a kapusok között a kontinensviadalok történetében. Neuer az olasz Gianluigi Buffont (17) hagyta maga mögött.

Az összefoglalóban helyet kapott az az adat is, amely szerint az egyenlítő gólt fejelő

 Niclas Füllkrug negyedik gólját szerezte csereként a nagy nemzetközi tornákat tekintve. Ezzel nemcsak Németország rekordere lett a kispadról érkezve, hanem immár minden más európai játékosnál több a találata ebben a mutatóban.

Friss hírek Varga Barnabás állapotáról

A skót–magyar meccs 68. percében Szoboszlai Dominik beadása után a skót kapus, Angus Gunn jobbkezével elöklözte a labdát, de a bal könyökével eltalálta Varga arcát, aki ezt követően a földre zuhant és szinte mozdulatlanul, nagy fájdalmak közepette feküdt a gyepen. Hosszas ápolás után végül nyakmerevítőben és hordágyon vitték le a pályáról.

Varga Barnabást, a magyar válogatott csatárát egy stuttgarti kórházban ápolják jelenleg is. 

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group A Scotland v Hungary
Varga Barnabás a Skócia elleni Eb-mérkőzés második félidejében ütközött brutálisan Angus Gunn-nal
Fotó: MIGUEL MEDINA / Forrás: AFP

A támadó állapotáról a Ferencváros orvosa, Pánics Gergely osztotta meg információkat a Fradi.hu-val, miután volt alkalma találkozni Varga Barnabással.

Barni az ütközéskor agyrázkódást szenvedett, az eszméletét is elvesztette. A mentőhöz érve már visszatért a tudata, ezt követően bevitték a stuttgarti klinikára, ahol a kivizsgálás után felállították a terápiás tervet, eszerint meg fogják műteni. Csatárunk többszörös arckoponyacsont-törést szenvedett, több kisebb és nagyobb csont is eltört az arcában, volt, amelyik el is mozdult. Az operáció után két napig bent tartják, ha minden jól alakul, szerdán engedik ki

– mondta el Pánics Gergely, aki két korábbi emlékezetes ferencvárosi sérüléssel hasonlította össze Varga esetét. 

Az esetet Julian Koch sérüléséhez tudom hasonlítani, őt is műteni kellett. Lovrencsics Gergőnél más volt a helyzet, bár az övé is koponyatrauma volt, műtétre nem került sor. Ami a német protokollt és az elsősegélynyújtást illeti, nem szeretném kommentálni, mivel nem ismerem részletesen és nem én felelek érte. Annyit viszont elmondhatok, hogy volt lehetőségem meglátogatni Barnát a kórházban, és azt tapasztaltam, hogy szakértő kezekben van, és nagy odafigyelésben részesül

– zárta gondolatait a szakember.

Kiderült, miért nem tudtak időben eljutni Stuttgartba a magyar szurkolók

Az Eurowings Budapest–Stuttgart járatának vasárnap 16.15-kor kellett volna felszállnia, de ez nem történt meg. A gép végül óriási késéssel indult el, csak 20.34-kor kezdte meg a felszállást, így aki ezzel utazott, az nem érhetett oda a 21 órakor kezdődő magyar–skót meccs kezdetére. A reptéren még a beszállás előtt közölték az utasokkal, hogy azok, akik csak a mérkőzésre mennének, ne is szálljanak be, mert nincs értelme. Ennek köszönhetően óriási káosz tört ki, többen leszálltak, visszafordultak, emiatt pedig új utaslistát kellett készíteni – adta hírül az Origo.

Illusztráció
Fotó: Adrian Dennis / Forrás: AFP

A Mandiner beszámolt róla, hogy a reptér azóta hivatalos tájékoztatást adott ki, amelyben reagált az incidensre:

A Eurowings légitársaság Stuttgartból induló járata a mai napon közel 3 órás késéssel, 18:21-kor érkezett meg a budapesti repülőtérre. A földi kiszolgáló vállalat a gépet a protokoll szerint felkészítette a visszaútra és az utasokat beszállította. A beszállítás után derült ki, hogy a résidő miatt a járat nem tud 18:55-kor elindulni, hanem 20:22-kor fog felszállni. Mivel a gépen szurkolók is utaztak a ma esti EURO2024 futballmeccsre, így számukra nyilvánvalóvá vált, hogy nem fognak Stuttgartba érni a mérkőzés kezdetéig, így inkább úgy döntöttek, hogy leszállnak a gépről és elállnak az utazástól. Az ő poggyászaikat a gépből a földi kiszolgáló vállalat kiszedte, az utasok azt a gépnél felvehették, és a terminált a csomagokkal együtt elhagyták. A szurkolók leszállása előtt a gépre egy renitens utas viselkedése miatt rendőrt hívott a személyzet, a rendőri intézkedés után ő a gépen maradt. A stuttgarti járat végül 20:35-kor felszállt Budapestről, összesen 52 fő nem utazott el

olvasható a közleményben.

„Az utasok folyamatosan kaptak tájékoztatást, hiszen a járat indulási információi a terminálon mindvégig elérhetők voltak a járatinformációs kijelzőkön. A további várható késést már a pilóta közölte az utasokkal a beszállítást követően a gépen. A Budapest Airport elnézést kér az utasoktól a kellemetlenségért” – tették hozzá.

Szoboszlait dicséri a nemzetközi sajtó

A nemzetközi lapok azt emelik ki Szoboszlai Dominikkal kapcsolatban, hogy Varga Barnabás sérülésekor nem tétlenkedett, hanem a lassan érkező orvosi segítséget látva ő kezdett el futni a hordággyal a sérült csapattársa felé, majd a kerekes hordágyat is ő lökdöste be a pályára, miközben a személyzet jelzésre várt, hogy felmehessenek a pályára – írja az Origo

Az ESPN is írt Szoboszlairól:

A Troll Football is tiszteletet kért a magyar csapatkapitánynak:

A Bleacher Report is Szoboszlaival foglalkozott:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában