Szerencsejáték

2024.06.12. 15:21

Spanyolországot tartják a legesélyesebbnek az Eb-győzelemre a magyarok

A Szerencsejáték Zrt. kutatása alapján az Európa-bajnokság eseményeit a felnőtt magyarok csaknem fele, mintegy 46 százaléka fogja figyelemmel követni. A felmérés szerint főleg a férfiak körében nagyobb (60 százalék) az érdeklődés a sportesemény iránt. A válaszadók ötöde gondolja úgy, hogy Spanyolország a leginkább esélyes arra, hogy megnyerje az Európa-bajnokságot.

MW

Spanyol játékosok gólt ünnepelnek a Spanyolország–Brazília barátságos mérkőzésen

Forrás: AFP

Fotó: Guillermo Martinez

A 2024-es év igen gazdagnak mondható sportesemények tekintetében. Hamarosan indul a labdarúgó- Európa-bajnokság, amelyet az olimpia követ majd, a sort a paralimpia zárja. Ezeket a kiemelt eseményeket már nemcsak a rendszeres sportfogadók, hanem azok is figyelemmel kísérik, akik év közben nem, vagy csak részben követik a sportvilág történéseit. Az érdeklődés láthatóan fokozódik, amikor van kinek szurkolni, idén, például a mi esetünkben a magyar válogatott sikeres Eb-mérkőzéseiért.

A Szerencsejáték Zrt. nemrég végzett reprezentatív, online gyors paneles kutatása alapján elmondható, hogy 

a labdarúgó-Európa-bajnokság eseményeit a megkérdezettek mintegy 46 százaléka fogja figyelemmel kísérni, a férfiak körében arányában jóval nagyobb az érdeklődés, 60 százalékuk nyilatkozott arról, hogy nézni fogja a mérkőzéseket. 

A lakosság 29 százaléka jelezte azt is, hogy valószínűleg fogadni is fog majd a labdarúgó-Európa-bajnokság valamelyik mérkőzésére.

Hazánkban az izgalom igencsak felfokozott, hiszen a magyar csapat is játszik a labdarúgó-Európa-bajnokság meccsein. A találgatások már most megindultak arról, hogy a magyar válogatott hány pontot szerez majd a csoportjában.

A válaszadók egyharmada (relatív többsége) szerint a magyar válogatott 3-4 pontot fog szerezni a csoportmérkőzések során. 

A kutatási adatokból az is kiderült, hogy a megkérdezettek csupán 4 százaléka válaszolta azt, hogy a magyar válogatott pont nélkül fogja zárni a csoportmeccseket. A válaszadók 60 százaléka úgy gondolja, hogy 

tovább fog jutni a csoportkörből, akik pedig így vélekednek, relatív többségben (29 százalék) arra tippelnek, hogy a nyolcaddöntőig jut a nemzeti csapat.

Messze a legnagyobb arányban, a válaszadók fele, Szoboszlai Dominikot várja a leginkább gólerős magyar játékosnak, őt Varga Barnabás, majd Sallai Roland követi.

SZAPPANOS Péter; DÁRDAI Márton; SZOBOSZLAI Dominik
Szappanos Péter, Dárdai Márton és Szoboszlai Dominik
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

A felmérés szerint a válaszadók ötöde gondolja úgy, hogy

Spanyolország a leginkább esélyes arra, hogy megnyerje a labdarúgó-Európa-bajnokságot. 

Őket szorosan követi Németország és Franciaország. Az Európa-bajnokság legjobb játékosának egyáltalán nem meglepő módon Cristiano Ronaldót és Szoboszlai Dominikot jelölték meg a válaszadók (28 százalék és 26 százalék).

A kutatás adatai szerint az Eb esélyes gólkirályának legnagyobb arányban – a válaszadók 44 százaléka – Cristiano Ronaldót nevezték meg, őt Kylian Mbappé követi (27 százalék).

Aki az izgalmakat tovább szeretné fokozni, az a Szabadság téren felállított Tippmix Mol Belvárosi Foci Mozi helyszínen is követheti az eseményeket. Az idelátogató több ezer szurkolót két, egyenként 45 négyzetméteres óriáskivetítő várja. Az ingyenes rendezvényre kilátogatók a meccshangulat mellett számos gasztronómiai különlegességgel is találkozhatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában