Ez kell a tökéletes meccshez

2024.06.19. 15:30

Csank János: Szoboszlain múlik, lesz-e vezére a válogatottnak

A legnehezebb csoportmérkőzés vár a magyar labdarúgó-válogatottra az Európa-bajnokságon, ma 18 órakor a házigazda Németországgal néz szembe Stuttgartban. Marco Rossi csapata a 2021-es Eb-től kezdve sok gondot okozott a Nationalelfnek, amely azonban Julian Nagelsmann kinevezése óta új erőre kapott. Az egyik legtekintélyesebb magyar edző, Csank János szerint vezéregyéniségekre lesz szükség a németek ellen, és minden bizonnyal Szoboszlai valódi szárnyalása is kellene a bravúrhoz.

MW

Csank János szerint a tökéletes meccshez előre kell lépniük a magyar csapat vezéregyéniségeinek

Forrás: Új Néplap

Fotó: Mészáros János

A magyar és a német válogatott az elmúlt években elválaszthatatlan egymástól. Egymás után négy világversenyen került egy csoportba a két csapat: a 2021-es Európa-bajnokság után egy évvel a Nemzetek Ligájában mérkőztek meg, ma este újabb Eb-n találkoznak, az ősszel pedig ismét az NL-ben csapnak össze – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. Bárki is állt a Nationalelf élén, a németek képtelenek voltak térdre kényszeríteni Marco Rossi együttesét, s ma a Nagelsmann-féle válogatott ellen kellene folytatni a jó sorozatot, ha a továbbjutási reményeinket életben akarjuk tartani.

SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Le kell venni a terhet

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Csank János szerint a németek ellen kell lenniük olyan vezéregyéniségeknek, akik képesek reagálni a pályán az ellenfél húzásaira, és lerendezik ezt a társakkal is – olvasható a Magyar Nemzet által készített interjúban.

Azt el kell ismerni, hogy a németekkel nem vagyunk egy súlycsoportban, aki ezt másként hiszi, az nincsen tisztában a realitásokkal, ugyanakkor ez futball, amelyben egy meccsen minden előfordulhat. Azt próbálnám elültetni a játékosokban, hogy ők ezen a meccsen csak nyerhetnek Ha nyílt mérkőzést játszanak a németekkel, minden tudásukkal odateszik magukat, és mégis kikapnak a jobbtól, a tiszteletet így is kivívják maguknak. Megpróbálnám levenni róluk a felesleges terhet

– árulta el a 77 éves szakember, aki a csapataival két bajnoki címet és egy Magyar Kupát nyert, és 19-szer szövetségi kapitányként irányíthatta a magyar válogatottat is

Csank János szerint a németeken is nagy a nyomás, nemcsak a magyarokon. A két csapat eddig 37-szer csapott össze, ebből 12 meccset a magyarok nyertek, 13-at a németek, 12-szer pedig döntetlen született. A németek első Eb-meccsét látva talán az utóbbival is sokan kiegyeznének, de a magyar szurkolók nagy része a győzelemben bízik – olvasható az Origo oldalán.

Tökéletes meccs kell

A találkozó előtt Julian Nagelsmann arról beszélt, hogy Willi Orbán beférne-e a német kezdőcsapatba, s hogy a magyar bravúrhoz szinte biztosan Orbán és Szoboszlai Dominik jó játéka is kellene. A magyar válogatott vezére, Szoboszlai Dominik gólpasszal jelentkezett a Svájc elleni vereség alkalmával, s nem is játszott rosszul, de a csoportfavorit Németország ellen Szoboszlaitól is extra játék kellene a pontszerzéshez.

Tökéletes meccset kell játszanunk, és akkor még él a remény a továbbjutásra az utolsó körben

– nyilatkozta Marco Rossi, aki a németek ellen két-három poszton is újítani akar

Stuttgartban több tízezer magyar szurkoló fogja buzdítani a nemzeti csapatot, s a találkozó fontosságát jelzi, hogy az UEFA és a stuttgarti rendőrség kiemelt kockázatúnak minősítette a szerda esti Németország–Magyarország-mérkőzést. 

Európa-bajnokság, A csoport, 2. forduló

Németország–Magyarország, Stuttgart, 18.00.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában