Tavaszi recept

2021.04.06. 10:12

Készítsen ebédre medvehagyma-krémlevest

A tavasz hírnökei közé tartozik a nem túl népszerű, de annál sokoldalúbb medvehagyma.

Forrás: Shutterstock

Megjelenése a gyöngyvirágra emlékeztet, íze pedig az újhagyma és a fokhagyma házasítására. Könnyen hozzájuthatunk a boltokban, ám a legjobb, ha piacról, közvetlenül a termelőtől vásároljuk meg. A belőle készült leves finom, friss, pont, mint maga a tavasz – írja az Origo.

Medvehagyma-krémleves

Hozzávalók:

  • 150 gramm medvehagyma
  • 1 hagyma, apróra vágva
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 400 milliliter kókuszkrém
  • 200 milliliter víz
  • 1 húsleves leveskocka
  • Elkészítés:

  • Mossuk meg, majd durván aprítsuk fel a medvehagymát.
  • Melegítsük fel az olajat, pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát.
  • Adjuk hozzá a kókuszkrémet és a vizet.
  • Morzsoljuk bele a leveskockát, majd szórjuk bele a medvehagymát és hagyjuk összerottyanni.
  • Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  • Tálaljuk egy kanál fokhagymás pesztóval, reszelt fokhagymával vagy újhagymával megszórva.
  • Borítókép: illusztráció

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!