Belső viszály

6 órája

Feszültség alakult ki a békési tagok és a Tisza Párt vezetői között

Magyar Péterék egy korábban pénzhamisításért elítélt férfit, a Tisza Párt Békés vármegyei koordinátorát vették védelmükbe a békési „tiszásokkal” szemben.

MW

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke és EP-képviselője

Forrás: MW

Fotó: Csudai Sándor

Alig telt el néhány hónap azóta, hogy Magyar Péter, a Tisza Párt vezetője bejelentette a Tisza-szigetek létrehozását, már súlyos konfliktusok feszítik a párt tömegbázisának felépítését szolgáló egyes csoportokat – értesült a Magyar Nemzet

Feszültség a Tisza Párton belül 

A Tisza Párt helyi működésére rálátó forrásuk arról számolt be, hogy Strausz Róbert Békés vármegyei koordinátor és a Tisza-szigetek aktivistái között komoly feszültség, nézeteltérés alakult ki. Az informátor a lapnak arról beszélt, hogy nagy lelkesedéssel fogadták Magyar Péter bejelentését nyáron a Tisza-szigetek szervezéséről, és sokan személyesen is tenni akartak a változásért Békés vármegyében.

Ehhez képest óriási a csalódás, mert azt tapasztaljuk, hogy a párt helyi koordinátora nem igazi partnerként kezel minket, mindenkit elnyom, tekintélyelvűen igyekszik irányítani, nem hallgat másokra, sőt lenézi az aktivistákat

– ismertette a körülményeket a Magyar Nemzet forrása.

Úgy tudni, a békési „tiszások” emiatt szerettek volna egyeztetni a pártvezetéssel, ezért Budapestre utaztak, de a fővárosban újabb arcul csapás érte őket, mivel a pártelnök helyett Makláry Márk fogadta őket a „pártvezetés” nevében.

Makláry, a párt II. kerületi csoportjának főszervezője, aki – nyilvánvalóan Magyarék utasítására – azzal küldte el a békésieket, hogy össze kell tartani, nem lehet a közösséget gyengíteni a belső viszályokkal, a vármegyei koordinátorokra tett panaszt.

Az informátor szerint a békési „tiszások”, csalódottan mentek haza Budapestről, nem gondolták volna, hogy így bánik a pártvezetés azokkal, akikre állítólag építeni akarják a Tisza bázisát. 

Az is visszatetszést váltott ki a helyiekben, hogy éppen egy olyan személyt vett védelmébe velük szemben Magyar Péter, akit korábban elítélt a bíróság. Strausz Róbert 2005-ben ugyanis nyolc hónap, fogházban letöltendő szabadságvesztés büntetést kapott. A Szegedi Ítélőtábla jogerős végzéséről a beol.hu számolt be akkoriban. A vád folytatólagosan elkövetett pénzhamisítás volt. 

A teljes cikk a részletekkel ITT érhető el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában