A Makó itthon, a HFC idegenben játszik

2021.07.31. 12:38

Vasárnap indul a szezon a labdarúgó NB III.-ban

Ezen a hétvégén elindulnak az NB-s labdarúgó-bajnokságok, így a harmadosztályban a Makó és a HFC is pályára lép. Előbbi a Monort fogadja vasárnap 17.30-tól, míg utóbbi ugyanekkor Cegléden kezdi meg a 2021–2022-es szezont.

Becsei Dávid

20210717 Kecskemét Kecskeméti TE HUFBAU – Makó FC felkészülési labdarúgó mérkőzés Fotó: Hraskó István HI Petőfi Népe

Fotó: Hraskó István/MW

Futball-lázban égnek a makói szurkolók, ugyanis két idény után visszatér a város labdarúgócsapata az NB III. Közép-csoportjába. Sok kétség nem fért Siha Zsolt együttesének feljutásához, ráadásul egyenes ágon tette ezt meg a megyei I. osztályból, ahol a megszerezhető 78 pontból 73-at be is gyűjtött 126–7-es gólkülönbséggel.

A holnap 17.30-kor kezdődő Makó–Monor találkozóra a belépés ingyenes, de védettségi igazolvány és ehhez fényképes személyi okmány szükséges. A makói főpróba 0–0-s döntetlent hozott az NB III. Keleti csoportjában rendszerint jól teljesítő Füzesgyarmat ellen.

Bár a tizenhatodik, kieső helyen zárta az előző idényt a Hódmezővásárhelyi FC labdarúgócsapata a harmadosztályban, mivel maradt a három 20 csapatos csoport, így a HFC bennmaradt. A 2000–2001-es idény óta mindössze háromszor indultak a megyeegyben, a többi alkalommal az NB III.-ban. Most, a 2021–2022-es kiírásban Cegléden kezdik a bajnokságot. A felnőtt jegy ezer forint, a belépés védettségi igazolványhoz kötött. Győzelemmel hangolt holnapra a HFC, utolsó felkészülési mérkőzésén Szarvason nyertek Koncz Zsolt tanítványai 3–1-re Bata Kristóf duplájával, valamint Antman Joshua találatával.

NB III., Közép-csoport, az első forduló programja, vasárnap 11 óra: Ferencvárosi TC II.–Iváncsa. 17.30: Makó FC–Monor, Balassagyarmati VSE–Vác FC, Gerjeni SK–Paksi FC II., ESMTK–Dabas-Gyón FC, FC Dabas–Rákosmente FC, Dunaújváros–Szekszárdi UFC, Ceglédi VSE–Hódmezővásárhelyi FC, B Build Mohács–Hr-Rent Kozármisleny. A Budapest Honvéd-MFA II.–MTK Budapest II. mérkőzést augusztus 25-én 11 órától játsszák.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában