2016 után ismét

2020.11.14. 12:26

Lehet készíteni mezt, sálat

Európa-bajnoki résztvevő lesz 2021-ben a magyar labdarúgó-válogatott, amely a pótselejtező döntőjében Budapesten, a Puskás Arénában zárt kapuk mögött 2–1-re legyőzte Izland együttesét.

Mádi József

Megyünk. Illetve, maradunk. Willi Orbán kezében a közeli jövő.

Fotó: Mádi József

Már a 87. percben járt a mérkő­zés, amikor még mindig azon gondolkodtunk, hogyan követhet el Európa egyik legjobb ka­­pusa olyan hibát, amely után Izland a 11. perctől vezetett a budapesti pótselejtezőn. Ho­­gyan? Úgy, hogy Gulácsi Péter is ember. Rossz döntést hozott Sigurdsson szabadrúgásánál.

A társak viszont a meccs hajrájában bizonyították szolidaritásukat, és a 88. percben szerzett Nego-, majd a 92. percben lőtt Szoboszlai-góllal megfordították az eredményt, és feltették a magyar válogatottat a 2021-es Európa-bajnokság programjába. Az egész meccs egyoldalú képet mutatott: az első félidőben még volt ereje két-három gyors megindulásból eljutni a magyar kapu elé Izlandnak, ám a másodikban már ennyire sem futotta.

Megyünk. Illetve, maradunk. Willi Orbán kezében a közeli jövő.

A ma­­gyar csapat ugyan megtalálta a réseket a két négyfős védősor között a passzokra, de a 16-ost megszálló szigetországiak jól védték a kapujukat, komoly magyar helyzet nem volt. A 88. percben aztán Nego úgy lőtt gólt, hogy előtte két izlandin változtatott irányt a labda, majd a 92. percben egy lövést blokkolt Sigér a 16-oson belül, amelyből indult a kontra, Szoboszlai pedig a szétnyíló védelmet kihasználva 22 méterről kilőtte a bal alsót.

A magyar válogatott így a nyáron két Eb-mérkőzést Budapesten, a Puskás Arénában játszhat: előbb június 15-én 18 órától Portugália, 19-én 15 órától Franciaország lesz az ellenfél – remélhetőleg telt ház, 67 ezer néző előtt. A csoport harmadik mérkőzésén június 23-án 21 órától Németországban szerepelnek a mieink.

A másik három pótselejtezőben meglepetés született: Észak-Macedónia Goran Pandev góljával nyert Georgiában, míg Szerbia otthon a hosszabbításban elért 1–1 után tizenegyesekkel kapott ki Skóciától. Észak-Írországban is 1–1 volt a rendes játékidő vége, itt viszont a vendég Szlovákia a hosszabbításban, a 110. percben Duris góljával harcolta ki az Eb-szereplést.

A magyar válogatott vasárnap 20.45-től a Nemzetek Ligája B divíziójának harmadik csoportjában, az ötödik fordulóban Szerbia együttesét fogadja Budapesten, a Puskás Arénában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában