A Start KözmunkaProgramban nevelik őket – ÖTVEN jószágot nevelnek

2021.06.21. 10:55

Megérkeztek a malacok Apátfalva községbe

Címkék#Apátfalva

Tóth A. Péter

Az önkormányzat telepén idén 2400 darab baromfit és 50 sertést fognak felnevelni. fotó: Apátfalva Önkormányzat

Korábban már bemutattuk az apátfalvai közmunkaprogramot, a község gazdasági életében jelentős tételt képeznek az értékteremtő tevékenységek. A közmunkások sertést, juhot és baromfit nevelnek, zöldségeket, gabonaféléket termesztenek, és többféle ipari terméket állítanak elő. Évről évre mintegy 100-150 ember dolgozik az apátfalvai programban.

– Május 25-én 1500 darab előnevelt csirkét kaptunk Makóról, a napokban pedig a Hód-Diamond hódmezővásárhelyi telepéről megérkeztek az önkormányzat malacai, 50 darab, egyenként 20–25 kilogrammos jószág. A malacok az előírásoknak megfelelően orvosi papírokkal és fülszámmal érkeztek. Jelenleg 54 egyedből álló juhállományunk van, ami szintén nagyon szép – mondta lapunknak Szekeres Ferenc polgármester. Hozzátette, a sertéshúst fel tudják használni az önkormányzat által üzemeltetett konyhán, az önkormányzati rendezvényeken, emellett karácsony előtt ajándékcsomagokat osztanak a közfoglalkoztatásban dolgozók, a hátrányos helyzetű apátfalviak és a nyugdíjasok között.

Az önkormányzat telepén idén 2400 darab baromfit és 50 sertést fognak felnevelni.
fotó: Apátfalva Önkormányzat

Tavaly télen 1 kilogramm hurkát, 1 kiló kolbászt és 1 kiló darált húst kaptak a rászorulók, idén is hasonló ajándékcsomagra számíthatnak. Az is segítség a lakosoknak, hogy elő lehet jegyezni vásárlásra és továbbtartásra az állatokból. Apátfalva önkormányzata a Start Közmunkaprogramokkal nem arra törekszik, hogy a közmunkások valamivel elfoglalják magukat, hanem a cél az értékteremtés. A mintaprogramok, a mezőgazdasági program, az állattartás, a varroda, a betonelem- és utcabútorgyártás idén március 1-én indultak és 2022. február 28-ig tartanak.

– Úgy gondolom, nagy eredmény a start programokat továbbra is megvalósítani, hiszen évről évre csökken a közfoglalkoztatottak létszáma, és sok dolgozónk el tudott helyezkedni a versenyszférában. Ezekkel a programokkal folyamatosan tudunk értéket teremteni, így Apátfalva életét könnyebbé, a közfoglalkoztatásban dolgozó munkatársak munkáját hasznossá, értelmessé tesszük – fogalmazott a polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában