Helyi kék hírek

2020.12.09. 10:27

Vádat emeltek egy észak-macedón embercsempész ellen

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal az észak-macedón férfival szemben, aki a határátkelőt kikerülve próbált meg illegális határátlépőket Magyarország területére csempészni.

delmagyar.hu

20200617 Szeged Ügyészség épülete a Stefánián. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

A vádirat szerint a vádlott augusztus 31-én éjfélt röviddel megelőzően nyújtott segítséget négy afgán állampolgárnak abban, hogy a magyar államhatárt a jogszabályi rendelkezéseket megszegve lépjék át.

A vádlott a Röszke M5 autópálya határátkelőhely területén a határellenőrzés vonalát megkerülve átkísérte az illegális határátlépőket Szerbia területéről Magyarország területére.

Mintegy fél óra múlva a helyi rendőrök intézkedés alá vonták a közeli benzinkút parkolójában álló és a vádlott által vezetett személygépkocsit akkor, amikor a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkező személyeket a vádlott éppen a gépkocsiba ültette be.

A járási ügyészség a vádlottal szemben az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni – tudatta Kopasz Zsolt főügyész.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában