Férfi kosárlabda

3 órája

A címvédőt fogadja vasárnap az SZTE-Szedeák

A hétközben, idegenben aratott győzelmet követően az idén is toronymagas esélyes ellen folytatják. Az SZTE-Szedeák vasárnap 18 órától a Falcót fogadja az újszegedi sportcsarnokban.

Vajgely Pál

A Kecskeméten aratott fontos sikert követően máris itt az újabb feladat az SZTE-Szedeák számára. Méghozzá nem is egyszerű feladat, hiszen azt a Falco KC Szombathely csapatát fogadja a Tisza-parti gárda vasárnap az újszegedi sportcsarnokban, amely az elmúlt öt befejezett szezon mindegyikében bajnok lett. Abban nincs meglepetés, hogy a szombathelyiek három fordulót követően veretlenül állnak a 2024–2025-ös kiírásban, a Pécs és a Kecskemét ellen több mint 30 pontos sikert arattak, míg legutóbb a vasi derbit tíz ponttal nyerte meg a Falco, amely a nemzetközi porondon, a Bajnokok Ligájában is nyerni tudott a lengyel Wroclaw otthonában

SZTE-Szedeák
Az SZTE-Szedeák a tavalyi ezüstérmes után a bajnokot fogadja hazai pályán. 
Fotó: Karnok Csaba

SZTE-Szedeák: ismerős tér vissza ellenfélként

Annak, hogy az elmúlt években többször a duplázás, azaz a bajnoki arany mellett a kupagyőzelem nem sikerült a Falcónak, többször is a Szedeák bravúrja volt az oka. Így volt ez idén áprilisban is, amikor a budapesti Tüskecsarnokban 96–87-re nyert a Szedeák az elődöntőben, valamint 2022-ben, Debrecenben a legjobb négy közé kerülésben akadályozta meg az akkor is topfavoritnak tartott szombathelyi csapatot Simándi Árpád csapata. Mindkét kupában aratott győzelem alkalmával tagja volt a szegedi csapatnak Bognár Kristóf, az erőcsatár három és fél Szedeáknál töltött év után azonban a nyáron visszatért nevelőegyesületéhez, a Falcóhoz, azaz vasárnap már ellenfélként fut majd ki az újszegedi sportcsarnokba. 

Az biztos, hogy ismét nagyot szólna, ha az SZTE-Szedeák megismételné a korábbi bravúrokat, és elkapná a címvédőt vasárnap. Ehhez mindenképpen tökéletes játékra lenne szükség, és olyan hullámzások, mint amilyenek a kecskeméti bajnokin is jellemezték a szegedieket, nem férnek majd bele, hiszen a Szombathely hosszú kerettel rendelkezik, elég csak azt mondani, hogy a magyar válogatott klasszis, Perl Zoltán rendre a kispadról érkezik. 
A Falco elleni győzelem olyan plusz lehet, amellyel igen kevés csapat számolhat majd az alapszakasz során, és később rengeteget jelenthet, vasárnap kiderül, lesz-e reális esély.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában