Férfi vízilabda OB I.

2 órája

Újabb rangadó vár a Szegedi VE-re a bajnokságban

Bemutatkozik a bajnokságban a Magyar Kupa kvalifikációs csoportkört hibátlanul záró Metalcom Szentes férfi vízilabdacsapata. A Szegedi VE együttesére pedig újabb idegenbeli bajnoki mérkőzés vár. Ma este folytatódnak a férfi vízilabda OB I. küzdelmei.

Becsei Dávid

Nagy Márton gólerős játéka sokat lendíthet a szegedieken a szolnoki rangadón.

Fotó: Török János

Szép győzelemmel indította a férfi vízilabda OB I. idei küzdelmeit a Szegedi VE. A Kaposvár otthonában 13–10-re nyertek Leinweber Olivérék. Azóta továbbjutottak a BENU Magyar Kupa negyeddöntőjébe, ahol majd a Honvéddal találkoznak. Szerdán 18 órától a bajnokság második fordulójában egy újabb idegenbeli rangadó vár a szegediekre a Szolnoki Dózsa ellen.

Szegedi VE, Metalcom Szentes, vízilabda
Ahhoz, hogy a Szegedi VE csapatának győzelmi esélye legyen Szolnokon, Kiss Csaba szerint extra teljesítményre lesz szükségük.
Fotó: Török János

– Nincs semmi problémánk, mindenki egészséges – kezdte érdeklődésünkre Kiss Csaba, a Szegedi VE vezetőedzője. – Egy újabb idegenbeli rangadó vár ránk, még a Kaposvárnál is erősebb csapat ellen. Ahhoz, hogy legyen esélyünk a győzelemre, tőlünk extra teljesítményre lesz szükség, míg a hazaiaktól arra, hogy akadjon valami gikszer a játékukban. Azt hittem, gyengül idénre a Szolnok, de talán még erősebbek lettek, mint tavaly – tette hozzá.

A Szolnoki Dózsa az elmúlt hétvégén Athénban szerepelt az Eurokupa selejtezőjében. Hangay Zoltán együttese csoportelsőként jutott tovább a csoportkörbe, miután a Spandau Berlint, a Panionioszt és a Tenerifét is legyőzték.

Megszorongatná a Szegedi VE a Szolnokot

– Ez mindig egy kétélű dolog, hogy kijön rajtuk a fáradtság, vagy nyerő szériában, önbizalommal telve érkeznek a mérkőzésre. Olyan iramot szeretnénk diktálni, amivel megszorongathatjuk a Szolnokot és elkerüljük, hogy átgázoljanak rajtunk. Az, hogy a Szentes a kupában legyőzte őket, leginkább a Metalcomra nézve jelzésértékű. Komoly csapatként kell számolni velük is, a Szolnok utána az OSC ellen egy magabiztos sikerrel javított – jegyezte meg a szegedi szakember.

Nem a Szentes az esélyes

A Metalcom Szentes BVSC elleni első fordulós mérkőzését a fővárosiak kérésére – nemzetközi kupaszereplés miatt – szeptemberben elhalasztották, így szerdán 20 órától a Vasas otthonában mutatkoznak be a bajnokságban a Kurca-partiak. A szegedi Lakatos Somával felálló, az előző bajnoki szezonban ezüstérmes angyalföldiek a nyitányon 17–8-ra nyertek Pécsett.

– Ami az eredményt illeti, nincs konkrét elvárásom a srácoktól a Vasas ellen. Azt szeretném, hogy a végeredmény miatt ne kelljen majd magyarázkodni. Friss olimpiai bajnokokkal, válogatott játékosokkal állnak fel – nyilatkozta Kis Gábor, a Szentes trénere.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában