Sostaric parádézott ismét

3 órája

A Pick Szeged szinte végig vezetve nyert Zágrábban

A harmadik győzelem idén, az első idegenben. Egy kisebb második félidei megingástól eltekintve magabiztos, 35–30-as sikert aratott Zágrábban a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája B csoportjának 4. fordulójában. Smárason és Bodó remekül osztogatott, míg Sostaric és Bánhidi biztoskezű ítéletvégrehajtónak bizonyult.

Becsei Dávid

Bánhidi Bencével sem bírtak a zágrábi védők, hat lövéséből öt gól született.

Fotó: Karnok Csaba

Tanult barcelonai hibájából a Pick Szeged és Zágrábban már nem kezdte gyengén az első félidőt. A horvát fővárosban a meccset megelőzően mindent megtettek azért, hogy minél népesebb publikum buzdítsa a hazaiakat, mindenki ingyen mehetett be a mérkőzésre. Nem aratott túl nagy sikert a kezdeményezés, a 15 ezres létesítmény harmada sem telt meg, a felső karéjt pedig csak a szegedi szurkolóknak nyitották meg…

Pick Szeged, Sostaric, Zagreb, kézilabda
Sostaric a Zagreb ellen is megállíthatatlan volt. A Pick Szeged jobbszélsője 10 gólt szerzett, ezzel az első helyre ugrott a Bajnokok Ligája góllövőlistáján.
Fotó: Karnok Csaba

Mindössze kétszer vezettek a hazaiak. 1–0-ra és 7–6-ra, utoljára a 12. percben. Mackovsek révén indított jól egyébként a Szeged, a szlovén átlövő üres kapura ívelve és átlövéssel is opoerált. Az igazi áttörést viszont a második negyedóra hozta meg. A 16. percben 8–8-nál Kukics helyére Smárason érkezett karmesternek a magyar csapatba, miközben hátul a Kalaras alkotta tengely mögött Tobias Thulin is belendült és egyre több labdát fogott meg.

A nyitott zágrábi védelem között gyönyörű asszisztokat osztogatott Smárason. Bánhidi beállóból hibátlanul lőtt – négy gólt szerzett –, de Sostaric is hat lövésből öt találattal zárta az első játékrészt. A 23. percben 14–9-es szegedi vezetésnél tört meg a hazai gólcsend, de hajrában tovább növelte előnyét a Szeged. Gyibirov sem találta világklasszis megmozdulásait, árnyéka volt önmagának, miközben Bodó Richárdék 19–12-es vezetéssel mehettek a szünetre.

Türelmetlen és rossz szegedi támadásokkal indult a második félidő, amit a Zagreb kíméletlenül kihasznált. Grbavac is jól védett, így a 36. minutumban már csak három volt közte, 16–19 állt az eredményjelzőn egy 4–0-s horvát felzárkózási rohamnak köszönhetően.

Jól reagált viszont ismét Apelgren, a nyitott horvát védekezés ellenszerét a parádésan osztogató Smárason és Bodó hozta meg ismét az utolsó negyedórában. 24–21 és a 45. minutum után jóformán állva hagyta a Szeged a Zagrebet, az utolsó öt percbe lépve góllövőlistán élre ugró Sostaric tizedik góljával 34–27 vezetett. A vége 35–30-as szegedi siker, jövő szerdán Aalborgban folytatja szereplését a BL-ben az Apelgren-csapat.

RK Zagreb–OTP Bank-Pick Szeged 30–35 (12–19)

Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, B csoport, 4. forduló. Zágráb, Zagreb Arena, 4000 néző. Vezette: Hansen, Madsen (dánok).
Zagreb: Mandic – Glavas 4, Klarica 7, Gojun 1, Srna 1, Kavcic 3, Dibirov 3. Csere: Grbavac (kapus), M. Kos, Trivkovic, Bialiauski 9/3, Walczak 1, Pavlovic, Svrznjak 1. Vezetőedző: Andrija Nikolic.
Szeged: Thulin – Sostaric 10/4, Abelvik 4, Kukic 1, Bánhidi 5, Mackovsek 3, Frimmel 1. Csere: Mikler (kapus), Toto 1, Smárason 2, Bodó 2, Kalaras 1, Garciandia 2, Jelinic 2, Bogojevic 1. Vezetőedző: Michael Apelgren.
Hétméteres: 3/3, ill. 4/4.
Kiállítás: 6, ill. 0 perc.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában