Férfi vízilabda

2 órája

Izgulhat a Metalcom Szentes, óriásit játszott a Magyar Kupában

Rendesen megcibálták az oroszlán bajszát a Kurca-partiak. A Metalcom Szentes 12–12-es döntetlenről várhatja a honapi BVSC elleni visszavágót a Magyar kupában a négy közé jutásért, míg a Szeged 10–6-os vereséget szenvedett a Tiszavirág Sportuszodában a Honvédtól.

Becsei Dávid

Leinweber Olivér két gólt lőtt a Honvéd ellen.

Fotó: Gémes Sándor

Alaposan megizzasztotta az első mérkőzésen a Metalcom Szentes a BVSC-t a férfi vízilabda Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. A Kurca-partiak 2–0-val kezdtek idegenben csapatkapitányuk, Szatmári Kristóf két akciógóljával. Nyolc perc játékot követően 1–3 állt a Szőnyi úti uszoda eredményjelzőjén. 

Metalcom Szentes, Szeged, vízilabda, Magyar Kupa
A Metalcom Szentes akár még tovább is juthat itthon holnap, a fehér sapkás Szegedi VE-nek Leinweber Olivérrel erre már kevesebb esélye mutatkozik a Honvéd otthonában.
Fotó: Gémes Sándor

Komoly erőket mozgósítottak meg a zuglóiak, hogy beérjék, majd megelőzzék a Szentest. 4–3-nál át is vették a vezetést, a nagyszünet viszont így is döntetlennel mehettek (5–5).

Potyogtak a gólok a harmadik negyedben is, de BVSC nem tudta érvényesíteni esélyességét, így az utolsó nyolc perc 9–9-ről kezdődött.

A negyedik negyed utolsó percében 12–11-re vezetett a Szentes, végül 12–12, de ígyis óriási bravúr után várhatják a holnap 17 órakor kezdődő hazai visszavágót.

Tartotta magát a Szegedi VE

Még az első negyed fele sem telt el, amikor a Honvéd már 3–0-ra vezetett Szegeden. Ez viszont egy éles határvonalnak bizonyult, ugyanis a Tisza-partiak átlőhetetlen falat húztak fel Danka Benedek kapuja elé. Az egyenlítés viszont úgy sem jött össze, hogy a vendégek a negyedik találatukat  a harmadik negyed derekán tudták csak megszerezni. Csoma Kristóf parádézott, de a kapufával is jó barátságot ápolt. Ötméteresből sem sikerült mattolni, két szegedi büntető is kimaradt.

Az oda-visszavágós rendszernek köszönhetően minden gólnak óriási jelentősége van. Nem is adta magát könnyen a Szeged. Csomához hasonlóan Danka Benedek is jól védett. Az utolsó negyedre még visszaállt a kapufához két védővel a Honvéd, ez pedig komoly leckének bizonyult, 10–6-os előnnyel fogadják holnap 19 órától az Szegedi VE-t.

BVSC–Metalcom Szentes 12–12 (1–3, 4–2, 4–4, 3–3)

Férfi vízilabda, BENU Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés. Budapest, Szőnyi úti uszoda. Vezette: Bereczki, Csizmadia.
BVSC: Gyapjas V. – Tátrai 1, Csapó 3, Konarik 1, Csacsovszky E. 1, Jansik D. 1, Bundschuh. Csere: Ekler Zs. 1, Szeghalmi 1, Kovács P. 2, Gál, Mészáros M. 1. Vezetőedző: Varga Dániel.
Szentes: Kovács B. – Tóth Gy. 3, Szatmári 3, Csorba, Bozó 2, Kürti-Szabó M., Hajdú, Csere: Asanin 3, Makán R., Vékony 1, Horváth Á., Takács. Vezetőedző: Kis Gábor.
Gól – emberelőnyből: 4/9, ill. 6/9.
Ötméteresből: 1/1, ill. 1/1.
Kipontozódott: Csacsovszky E., ill. Horváth Á.

Szegedi VE–Honvéd 6–10 (1–3, 1–0, 1–2, 3–5)

Férfi vízilabda, BENU Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 150 néző. Vezette: Petik, Ádám F.
Szeged: Danka – Sánta 1, Sziládi, Bóbis, Horváth V., Kürti 1, Leinweber 2. Csere: Pörge 2, Nagy M., Spitz, Kasza, Varga M., Báthory. Vezetőedző: Kiss Csaba.
Honvéd: Csoma – Bencz 1, Vadovics 2, Fejős, Hessels B. 2, Ekler B. 1, Hessels S. 1. Csere: Szépfalvi 1, Sugár 1, Kiss B., Simon H. 1, Nyíri. Vezetőedző: Szivós Márton.
Gól – emberelőnyből: 2/7, ill. 1/6.
Ötméteresből: 0/2, ill. 2/2.

A Metalcom Szentes BVSC elleni meccse: 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában