Férfi kosárlabda

2 órája

A kezdés megpecsételte az SZTE-Szedeák sorsát Sopronban

Az Oroszlány ellen mutatott játékból csak kevés köszönt vissza. Az SZTE-Szedeák egy pocsék kezdés után csak futott az eredmény után a Sopron elleni idegenbeli meccsen.

Vajgely Pál

Borzasztóan kezdte a soproni bajnokit az SZTE-Szedeák, amelynek legutóbb, az Oroszlány ellen mutatott védekezéséből semmit sem láthattunk vissza az első negyedben. A bajt csak tetézte, hogy a dobás sem ment, igaz, a hazaiak többször nem is engedtek tiszta dobóhelyzetet a Tisza-partiaknak, de Molnár kettese után már másodjára kúszott tíz fölé a különbség, így Simándi Árpád kénytelen volt időt kérni 15–4-nél. A későbbiekben sem javult a helyzet, Langley negyedet lezáró hármasával sem érte el a tíz pontot a Szedeák az első etap végére. A második tíz percben tovább nyílt az olló, a Sopron élt a szegedi hibákkal, és több mint húszpontos előnyt épített ki, míg a Szedeáknak semmi nem ült támadásban az első félidőben. 

SZTE-Szedeák
Nem tudta megismételni egy héttel korábbi játékát az SZTE-Szedeák.
Fotó: Török János

A harmadik negyedet jó ritmusban kezdték Balogh Szilárdék, Langley gólpasszai után 12 pontra jött fel a Szedeák, de Mucius újabb távolijával lehűtötte a szegedi próbálkozást, 57–40-nél kért időt Simándi Árpád. Nem tudta megragadni azt a momentumot a Szedeák, amikor kezdett közelíteni ellenfeléhez, a soproniak gyorsan visszatornázták a különbséget, és a harmadik negyed végéhez közelítve is 50%-al dobták a hármasokat, Fofana távolijával állt vissza a húsz pont 62–42-nél. Zsíros hármasa következett,de Fofana másodpercekkel a negyed vége előtt visszadobta, így nem hogy zárkózni nem sikerült, hanem a harmadik negyedet is elbukta a Szedeák. 

A negyedik negyed így nagy izgalmakat nem tartogatott, voltak ugyan felvillanásai a Szedeáknak, de reális esélye nem lehetett a győzelemre. Az első negyedbeli játék megpecsételte a szegediek sorsát,a Sopron pedig végig kiválóan triplázott, és az utolsó pillanatig hajtott: 17 pontos különbségné Mucius úgy érezte, hogy pár másodperccel a vége előtt még rá kell dobnia a triplát, ami be is esett, így kereken 20 pont lett közte, 87–67. Az előző két szezonnal ellentétben így nem tudott nyerni Sopronban az SZTE-Szedeák.

Sopron KC–SZTE-Szedeák 87–67 (24–9, 22–18, 19–18, 22–22)

Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 6. forduló. Sopron, Novomatic Aréna, 1000 néző. Vezette: Kapitány, Minár, Major. 
Sopron: Edwards 12/6, MUCIUS 25/18, TAKÁCS 9, Kucsera, Molnár M. 8. Csere: GARRETT 15, Csendes, Fofana 12/6, Flasár, Fazekas 6/6. Vezetőedző: Gasper Potocnik.
SZTE-Szedeák: Langley 10/3, Heath 5, Cseh 4, Davis 2, Herndon 18. Csere: Balogh 10, Anda 3, Cohill 4/3, Zsíros 6/6, Polányi 3/3, Mayer, Laluska 2. Vezetőedző: Simándi Árpád. 

Íme a meccs teljes egészében:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában