Rövidpályás gyorskorcsolya

3 órája

Ismét a reményfutamokból küzdötte tovább magát Jászapáti Petra

Két távon is a legjobb húszban zárt a szegedi olimpiai bronzérmes. A montreali világkupa zárónapján 500 és 1500 méteren is döntőt futhatott Jászapáti Petra.

Akárcsak az 1000 méteres távon, így 500 és 1500 méteren is sikerrel vette a reményfutamokat Jászapáti Petra a rövidpályás gyorskorcsolyázók montreali világkupán. A vírusos betegsége után visszatérő olimpiai bronzérmes a leghosszabb távon két futamgyőzelemmel jutott el az elődöntőbe, ahol az erős futamban már nem sikerült a meglepetés, így 18. helyen zárt.

Jászapáti Petra
Jászapáti Petra ezúttal is reményfutamokból küzdötte tovább magát.
Fotó: Árvai Károly

500 méteren szintén két futamgyőzelem után volt ott a negyeddöntőben Jászapáti, míg Kónya Zsófia a pénteki napon harcolta ki a továbbjutást. Petra a legrosszabb, külső ötös pozícióból rajtolt, és ért célba harmadikként a futamban, míg Kónya Zsófia mögötte, negyedikként zárt, így ez nem ért továbbjutás számukra: összetettben Jászapáti Petra így 10., míg Kónya Zsófia 15. helyen végzett.

A világkupa Salt Lake Cityben folytatódott volna a következő hétvégén, ám az új előírásoknak megfelelően párnázott palánkrendszer nem érkezett meg a helyszínre, így a nemzetközi szövetség döntése értelmében szintén Montrealban rendezik meg a sorozat második állomását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában