Férfi jégkorong

1 órája

Vereséggel rajtolt a Goodwill Pharma Szeged - fotók

Az előző kiírás bajnoka, a Győr ellen indította a férfi jégkorong Andersen Liga új idényét a Goodwill Pharma Szeged. Az ötödik percben már háromgólos hátrányban voltak a Tisza-partiak, ezt pedig a későbbiekben már nem tudták ledolgozni.

Vajgely Pál

A címvédő Győr győzni tudott Szegeden.

Fotó: Karnok Csaba

Az Andersen Liga legutóbbi győztesen, az UNI Győr ETO HC elleni hazai meccsel indította a 2024-25-ös szezont a Goodwill Pharma Szeged, amelyet már Dósa Dávid irányított vezetőedzőként. A szegediek nem kezdték jól a meccset, hiszen az ötödik percben már a harmadik gólját szerezte a Rába-parti gárda. Nem sokkal később ugyan Kaposi József találatával szépített a Szeged, sőt, Jakab újabb góljával egyre faragta hátrányát a gárda, viszont a harmadot egy győri találat zárta. A második harmadban bő egy percen belül kétszer is betalált a szegedi nevelésű, az Olaszországból a Győrhöz hazatérő Dézsi Bence, ezzel pedig már 6–2-re vezettek a vendégek. Az utolsó harmadban ugyan kozmetikázott az eredményen a Szeged, de a címvédő győzelmével zárult a szezonnyitó. 

Goodwill Pharma Szeged
Elveszítette első hazai mérkőzését a Goodwill Pharma Szeged.
Fotó: Karnok Csaba

A Goodwill Pharma Szeged az Andersen liga következő fordulójában szombaton játszik majd, amikor is Budapesten lép jégre a Sportországi Cápák otthonában.

Dósa Dávid:Gyengén kezdtük a mérkőzést, majd a találkozó későbbi szakaszában fel tudtuk venni a tempót. Sajnos nem mentek be a helyzeteink, lehetett volna ez szorosabb meccs is. Ezeket a problémákat orvosoljuk a jövőben.

 

Goodwill Pharma Szeged–UNI Győr ETO HC 4–7 (2-4, 0-2, 2-1)

Férfi jégkorong Andersen Liga, 1. forduló. Szeged, 250 néző. Vezette: Dósa, Porzsolt.
Goodwill Pharma Szeged: Garbacz (85%) – Lengyel (1), Tiasin, Green, Biakin, Petrov. Csere: Farkas B., Ritecz, Balogh B. (1), Béres (1), Kaposi 2, Cyrenne, Horváth T. (1), Kurián, Kiss B. (1), Morvay 1, Surányi, Szabó M., Csanády, Vona, Jakab 1 (1). Vezetőedző: Dósa Dávid.
UNI Győr ETO HC: Róth (91%) – Takács B. (1), Láday B., Madácsi, Csata 1, Makovics. Csere: Molnár M. (1), Csölle (1), Szűcs 1 (2), Horváth R. (2), Dézsi 2 (1), Tovkach, Regős, Almási 1 (2), Nagy M., Lévai 2. Veezetőedző: Odnoga Mátyás.
Gólszerzők: Kaposi (7., 46.), Jakab (13.), Morvay (47.), ill. Lévai (2., 43.), Szűcs (4.), Almási (5.), Csata (18.), Dézsi (34., 35.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában