Férfi vízilabda

2 órája

Mentálisan elfáradt a Szegedi VE a hét végére – GALÉRIA

A két már továbbjutott csapat tét nélkülivé vált mérkőzését az esélyesebb Honvéd nyerte meg 15–6-ra. A Szegedi VE férfi vízilabdacsapata a Pécs és a Miskolc legyőzése után már nem tudott újabb sikert aratni, de így is továbbjutott a BENU Magyar Kupa negyeddöntőjébe.

Becsei Dávid

A kék sapkás Szeged támadásban és védekezésben is alulteljesített önmagához képest a Honvéd ellen.

Fotó: Török János

Szerda este óta a negyedik tétmérkőzését játszotta a Szegedi VE. A kaposvári bajnoki megnyerése után a Pécs és a Miskolc ellen sem hibázott pénteken, illetve szombaton Kiss Csaba csapata, ma délben viszont a jobb erőkből álló Honvéd már túl nagy falatnak bizonyult. A továbbjutás szempontjából viszont tét nélküli volt a találkozó, ugyanis a negyeddöntő sorsolását nem befolyásolja, hogy melyik csapat jutott tovább elsőként, illetve másodikként a B csoportból.

Szegedi VE, vízilabda, Honved, Magyar Kupa
Kürti Dominik dobta a Szegedi VE egyik gólját a hatból.
Fotó: Török János

Kiss Csaba: – Öt napon belül a negyedik tétmeccsünket játszottuk, így nem csoda, hogy elfáradtak a srácok. Nem feltétlenül fizikálisan, inkább mentálisan. Nem is bántottam őket a Honvéd elleni vereség miatt. Természetesen örültem volna egy szorosabb végeredménynek, de ez már egy tét nélküli meccs volt. Sajnos nem találta meg mindenki a motivációját ebben a mérkőzésben nálunk, míg a nemzetközi fellépésre készülő vendégcsapat sokkal élesebben vízilabdázott. A Kaposvár elleni bajnoki és a három kupameccs összképe viszont teljesen pozitív, jól néztünk ki.

Honvéd–Szegedi VE 15–6 (3–1, 6–2, 2–1, 4–2)

Férfi vízilabda, BENU Magyar Kupa, C csoport, 3. mérkőzés. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda. Vezette: Kovács Cs. T., Ádám F.
Honvéd: Csoma – Bencz 2, Vadovics 2, Szépfalvi, Kiss B. 1, Hessels B. 2, Ekler 4. Csere: Kevi 1, Sugár, Gregor,  Simon H., Takács 1, Hessels S. 2. Vezetőedző: Szivós Márton.
Szeged: Danka – Sziládi 2, Bóbis, Nagy M., Kürti 1, Leinweber, Kasza. Csere: Sánta, Pörge 2, Horváth V., Spitz 1, Varga M., Báthory. Vezetőedző: Kiss Csaba.
Gól – emberelőnyből: 3/6, ill. 0/9.
Ötméteresből: 1/1, ill. -.
Kipontozódott: Gregor, Hessels B.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában